Ruoka

Tuunaa kaurapuuro herkuksi – kurkkaa suussasulavat ideat

Kaurapuuro on kaikkea muuta kuin tylsää. Tässä kaurapuuron tuunaukseen seitsemän ihanaa ideaa, jotka saavat sinut odottamaan aamua vesi kielellä.

Aamupala on päivän tärkein ateria, sanotaan. Jos lomalla tuli nautittua hitaista aamuista ja herkkuaamiaisista, voi arkiaamun kaurapuuro tuntua taas kovin tylsältä vaihtoehdolta. Näillä vinkeillä tuunaat kaurapuuron herkuksi!

Lue myös: Aloitatko sinäkin aamusi puurolla? Kokosimme parhaat ohjeet, joilla saat vaihtelua aamupalalle

1. Vaihtelua kasvimaidoilla ja hiutaleilla

Helppo tapa saada kaurapuuroon vaihtelua, on keittää se veden tai lehmänmaidon sijaan kasvimaitojuomaan. Esimerkiksi kauramaidosta valmistuu unelmapehmeä puuro. Vaihda myös tavalliset pikakaurahiutaleet isoihin kaurahiutaleisiin. Niitä keitetään tovi pidempään, mutta lopputulos palkitsee. Voisilmän lisäksi puuron sekaan sopii myös kaneli, kardemumma ja vanilja.

kaurapuuro

2. Täytelöitä pähkinävoilla

Mitäpä jos kokeilisit maapähkinävoita maustamaan aamupuurosi? Pähkinäisen täyteläinen kaurapuuro maistuu varmasti amerikkalaisen peanut butterin ystäville. Kiehauta maito kattilassa, lusikoi maapähkinävoita joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mittaa ruokalusikallinen pähkinävoita yhtä puuroannosta kohden. Lisää hiutaleet ja keitä puuro tavalliseen tapaan.

Maapähkinävoilla maustettu kaurapuuro maistuu taivaalliselta vadelmahillon tai banaaniviipaleiden ja vaahterasiirapin kera.

Lue lisää: Kaurasta syntyy maittava puuro monella tapaa – tässä viisi herkullista ohjetta

3. Nauti karamellisoitujen omenoiden kera

Marjat, hedelmät ja hillot ovat tuttu juttu puuron päällä, mutta kokeile vaihteksi karamellisoituja omenoita. Sulata paistinpannulla reilu nokare voita ja paista omenalohkoja muutama minuutti keskilämmöllä, kunnes omenat ovat ruskistuneet ja pehmenneet. Lisää päälle lusikallinen sokeria sekä pieni ripaus suolaa ja paista vielä pari minuuttia, kunnes sokeri on sulanut ja karamellisoitunut. Karamelliomenoiden kaveriksi puuron päälle sopii esimerkiksi mantelit ja kookoslastut.

Lue lisää: Herkulliset ja terveelliset puurot

4. Puuro kuin porkkanakakku

Uskoisitko, että kaurapuuro voi maistua myös porkkanakakulle? Keitä puuro mantelimaitoon, raasta joukkoon porkkanaa ja mausta porkkanakakusta tutuilla mausteilla eli kanelilla ja inkiväärillä. Tilkka vaahterasiirappia tuo tarvittavaa makeutta. Viimeistele porkkanakakkupuuro saksanpähkinöillä ja nauti puuro halutessasi mantelimaidon kera.

porkkanakakkupuuro

Ohje: Porkkanakakkupuuro

5. Luksuspuuro myslillä

Luksus myslikaurapuuro tuo nimensä mukaan arkiaamuun ripauksen luksusta. Siinä puolet kaurahiutaleista korvataan myslillä, jolla kaurapuuroon saa tekstuuria ja uudenlaista makua. Veteen keitetty kaurapuuro täytelöitetään kuohukermalorauksella.

luksus myslikaurapuuro

Ohje: Luksus myslikaurapuuro

6. Uunipuuro

Uunissa pitkään hautunut kaurapuuro on hauskaa vaihtelua kattilassa keitetylle. Uunipuuro ei pala pohjaan ja se valmistuu uunissa lähes itsekseen. Valitse uunipuuroon kokonaisia suurimoita. Kauran lisäksi uunipuuron voi keittää myös esimerkiksi ohrasta tai tattarista. Myös riisipuuro valmistuu näppärästi uunissa. Suurimoita tarvitset noin 2-3 dl nestelitraa kohden.

Mittaa suurimot ja neste syvän uunivuoan pohjalle. Mausta teelusikallisella suolaa. Halutessasi voit lisätä vuoan pohjalle myös pari nokaretta voita. Hauduta puuroa 150-asteisessa uunissa vähintään pari tuntia riippuen siitä, kuinka paksua puuroa haluat.

Uunipuuro

Ohje: Kaura-puolukkauunipuuro

+ 1 Hyödynnä tähteet

Keitä puuroa reilu kattilallinen, tähteelle jääneestä kaurapuurosta teet vastustamattomat kaurapuuropannarit valkosuklaalla sekä sitruunalla höystettynä ja marjojen ja vaahterasiirapin kera tarjottuna.

Makeat_puuroletut

Ohje: Makeat kaurapuuroletut

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuunaa kaurapuuro herkuksi – kurkkaa suussasulavat ideat

Maj-lis

Hoh hoijaa,
vähän kyynisenä täytyy ihmetellä tuota sanaa terveellinen tässä puurojutussa. Itse pääsin makeista eroon kuorruttamalla aamupuuroni rasvattomalla jugurtilla ja ripottelemalla päälle vielä pähkinäsurvosta.
Nimimerkki sokeriton ja suolaton + hyvät rasvat

VirtasMatti

Kananmuna 1/annos kylmään veteen tehokkaasti vispattuna, isot kaurahitaleet ja kauralese 1/1. Sähkäliedellä mieto lämpö (3) kunnes poreilee, hellä sekotus, ettei suuntuntuma katoa, jatketaan kakkosella väh. 20 – 30 min, sillä hyvälle puurolle ei pidä olla kiire. Makuhörsselit ja vitamiinimarjat mieltymysten mukaan.

Vastaa käyttäjälle VirtasMattiPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.