Laiskan kokin minimunakkaat ovat helppo hävikistä herkuksi ruoka.
Ideoita ruoanlaittoon

Upota pääsiäislampaan jämät laiskan kokin munakkaisiin – onnistuu, vaikka et osaisi edes kokata

Pääsiäiskaritsan rippeet uppoavat monenlaisiin ruokiin. Yksi helpoimmista ovat minimunakkaat, jotka onnistuvat tumpeloimmaltakin kotikokilta.

Hävikistä herkuksi! Nämä pikkumunakkaat ovat yksinkertaisesti kaikkien aikojen nerokkain munaohje. Näillä munakkailla pelastetaan lapsiperheiden välipalaongelmat ja iltapalaturhautumiset, ja niihin voi upottaa kaikki jääkaapin jämät lihasta kalaan ja kasviksiin.

Saat yhdellä paistokerralla ison satsin maukasta syötävää. Voit tehdä samalla kertaa perheen kasvissyöjän eväät, tyydyttää oman juustonhimosi ja käyttää ylikypsän karitsanviulun jämät. Tarvitset munien ja kerman lisäksi myös muffinivuoan. Kaiva se nyt esiin kaapin perukoilta ja innostu kokkailemaan laiskan kokin minimunakkaita.

Tässä on 15 nerokasta makuvaihtoehtoa, joita voit kokeilla.

Tarvitset

6 kananmunaa 2 dl kuohukermaa 1 tl suolaa

Täytevaihtoehdot

1. mustaleimaemmentaljuusto + voimakas yrttiseos, esim. timjami ja salvia 2. gruyère-juusto + savukinkkua tai ylikypsää karitsaa 3. ricottajuusto + pinaatti 4. kuutioitu tuore paprika + hienonnettu sipuli + parsakaalin kukinnot 5. säilykepaprika + tonnikalaa chilikastikkeessa + fetajuustoa 6. parmesaanijuusto + oliivit + aurinkokuivatut tomaatit + yrtit 7. sinihomejuusto + päärynä + saksanpähkinä 8. fetajuusto + kuutioitu kypsä kurpitsa + pinaatti 9. tomaattikuutiot + raastettu kesäkurpitsa + tuore minttu 10. savulohi + (luomu)sitruunan kuoriraaste + kevätsipuli 11. keitetyt nuudelit + siitakesienet + inkivääriraaste + kevätsipuli + chili 12. jauhelihakastikkeen jämät + papusalsa + fetajuusto 13. keitettyjä perunoita + chorizomakkara + manchegojuusto 14. maissi + paprikakuutiot + korianteri + fetajuusto 15. savukala + peruna + tilli

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Riko munat kulhoon ja vatkaa niistä rakenne rikki. Lorauta joukkoon kerma ja mausta suolalla. Pilko valitsemasi munakkaan ainekset muffinivuoan koloihin. Kaada päälle munaliemi. Voit halutessasi ripotella vielä päälle juustoraastetta, jos et ole sitä vielä lisännyt.

Paista noin 10 minuuttia riippuen siitä kuinka löysäksi haluat jättää munan. Munakkaat ruskistuvat pinnalta hienosti ja vähän kohoavat. Ne tosin lässähtävät nopeasti uunista tulon jälkeen, mutta se ei haittaa makua.

Ohje ja kuva ovat kirjasta Muna – herkulliset ohjeet kananmunasta (Readme)

Kommentoi

Kommentoi juttua: Upota pääsiäislampaan jämät laiskan kokin munakkaisiin – onnistuu, vaikka et osaisi edes kokata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.