
Uunifetapasta on uusi hittiresepti, joka leviää somessa – "Täysin sekopäistä", sanoo pastan kehittäjä sivuillaan
Todelliseksi somehitiksi noussut Liemessä-bloggaaja Jenni Häyrisen uunifetapasta on uskomattoman helppo ja herkullinen. Kokeile itse!
Uunifetapasta on yksi niistä resepteistä, joka on noussut sosiaalisessa mediassa todelliseksi hitiksi. Tämä pastaohje lähti liikenteeseen Liemessä-blogin postauksesta.
Lue myös: Keitä pasta kuin italialaiset – kiinnitä huomiota näihin 3 kohtaan
Uunifetapastan luoja Jenni on todella yllättynyt ja onnellinen pastareseptin suosiosta.
”Seuraan somessa lukijoiden kokkausia huuli pyöreänä. Tämä on täysin sekopäistä, mutta hyvällä tavalla”, Jenni toteaa villistä ilmiöstä sivuillaan.
Jenni kertoo blogissaan, että resepti-idea sai alkunsa tarpeesta kokata ruokaa vain itselleen. Bloggaaja on hiljattain eronnut ja asuu vuoroviikoin yksin ja vuoroviikoin lastensa kanssa.
”Yksinään olisi helppo turvautua johonkin eineslooraan ja itkeä itsensä uneen. Teidän vuoksi sitä haluaakin vähän tsempata. Silti nämä uuden elämän tai ns. sinkkuviikkojen reseptit ovat aika simppeleitä – hyvällä tavalla. Yritän päästä helpolla, mutta samaanaikaan haluan syödä hyvin ja jakaa kokemuksia ja reseptejä myös teidän kanssa. Ylistyssanani eivät riitä tähän uunifetapastaan”, Jenni kertoo ajatuksia reseptin takana Liemessä-blogissa.
Uunifetapasta on helppo tehdä
Hittipastan idea on todella yksinkertainen ja nerokas. Paahtaminen on hauska tapa kokata varsinkin talvella, kun tomaatit eivät välttämättä ole parhaimmillaan ja niissä on harvemmin mitään makua. Fetakin muuttuu aivan uudeksi makuelämykseksi uunikylvyn jälkeen.
Ja mikään ruoka ei pahene kunnon lorauksesta oliiviöljyä. Pasta voi olla spaghettia tai penneä, mitä kaapissa saattuu olemaan. Kaikki toimii tämän kanssa.
Parhaat pastaohjeethan ovat sellaisia, joissa kastike valmistuu sillä aikaa, kun pasta kypsyy.
Uunifetapastan suosion syyt
Miksi näin helpon ohjeen tekeminen nousee somessa tällaiseksi ilmiöksi? Listasimme muutaman hyvän syyn.
- Helpot raaka-aineet: Reseptiä tarkastellessa pääraaka-aineksia on oikeastaan vain kaksi. Fetaa ja tomaattia. Sitten on vain mausteita ja pastaa.
- Välimeri: Mehän rakastamme pastaa ja Välimeren makuja. Yrtit, tomaatit ja juusto. Näistä kolmesta ei voi tulla huono lopputulos.
- Tarina: Lukijat rakastavat tarinoita ruokaohjeiden takana. Jenni kertoo henkilökohtaisistakin asioista reseptin yhteydessä.
Uunifetapasta – nappaa tästä resepti:
2 nälkäistä henkilöä
250 g hyvää pastaa esim. Rummo
200 g fetajuustoa (blogissa käytettiin Pirkka Parhaat)
1 dl oliiviöljyä
1/2 punainen chilipalko
1 rasia kirsikkatomaatteja pippuria ripaus suolaa
tarjoiluun tuoretta basilikaa
Lorauta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. Pieni chili ja laita fetan päälle. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä. Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.
Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225 asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä noin 10 minuuttia.
Huom! Tarkkaile paahtumista. Paistoaika riippuu uunista. Itsellänihän palohälytin lähti soimaan siinä 5 minuutin kohdalla.
Keitä pasta ohjeen mukaan. Jos käytät oksallisia kirsikkatomaatteja, poista oksat ja kannat. Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen pastan joukkoon. Tarjoile uunifetapasta tuoreen basilikan kera.
Vinkki! Kirsikkatomaattien kanssa ei kannata kitsastella. Voit huoletta laittaa kaksi kirsikkatomaattirasiaa, jos rasia on pienempää sorttia. Myös valkosipuli sopii tähän loistavasti. Kuori ja halkaise kaksi valkosipulinkynttä ja heitä mukaan uunivuokaan.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uunifetapasta on uusi hittiresepti, joka leviää somessa – "Täysin sekopäistä", sanoo pastan kehittäjä sivuillaan