Täytekakku

5 kohtaa: Valmista täydellinen täytekakku – nämä neuvot haluat lukea!

Täytekakku on juhlapöydän kruunu. Kokosimme ohjeet, joiden avulla et voi epäonnistua!

Mitä olisivat juhlat ilman täytekakkua? Täytekakku ei ole vaikea valmistaa, mutta vaatii muutaman niksin onnistuakseen. Näillä ohjeilla kruunaat juhlapöydän täydellisellä täytekakulla.

1. Täydellinen täytekakku alkaa kakkupohjasta

Keskeltä lässähtänyt ja sisältä raaka kakku saa monet luopumaan täytekakun leivonnasta. La Pâtisserie – 28 ranskalaista klassikkoleivonnaista -kirjan tekijät, Ranskassa kondiittoreiksi opiskelleet Terhi Toivosen ja Kaisa Leinon antavat vinkit täydellisen täytekakun valmistukseen.

Täytekakku nakuversiona.

Kirjan tekijät lupaavat, että näillä ohjeilla täytekakkupohja onnistuu varmasti ja leivot elämäsi parhaan kakun.

Lue myös: Vältä 3 yleisintä virhettä ja valmista täydellinen kakku: ”Me emme ole koskaan epäonnistuneet tällä ohjeella!”

2. Täytekakku onnistuu, kun vältät mokat

Viikonlopun yo-kakku on jälkiruokapöydän kaunistus. Valion kondiittorimestari Mika Parviainen neuvoo kuusi tärkeää kohtaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta täytekakku onnistuisi. Ethän mokaa näissä?

Lue myös: Kondiittorimestarin neuvot – vältä mokat yo-kakun kanssa: ”Näissä kohdissa mennään helposti pieleen!”

3. Kuohukerma vai vispikerma?

Kermoilla on eroa, etenkin kun puhutaan kakun kuorruttamisesta. Näin juhlakauden alla kerman valinta saattaa aiheuttaa päänvaivaa ja mennä helposti myös vikaan.

Tiedätkö, mitä eroa on vispi- ja kuohukermalla? Lue vinkit kerman valintaan ja kondiittorin ohjeet kakun kuorrutukseen sekä kurkkaa samalla kevään kakkukoristeiden trendit.

Lue myös: Tiedätkö, mitä eroa on kuohukermalla ja vispikermalla? Muista tärkeä asia ennen vaahdotusta

4. Kuorrutus viimeistelee täytekakun

Täytekakku voikreemillä.

Onnistunut kakku ei ole mitään ilman täydellistä kuorrutusta. Koristeltu kakku näyttää viimeistellyltä ja huolitellulta.

Kakun kuorrutus saattaa kuitenkin herättää kysymyksen jos toisenkin. Miten esimerkiksi kuorrutus kestää hyvänä koko helteisen päivän? Kysyimme vinkit ammattilaiselta.

Lue myös: Kondiittorin vinkit täydelliseen kakun kuorrutukseen: ”Pysyy tyylikkäänä myös lämpimällä!”

5. Poimi täytekakun koristeluideat

Kevään ja kesän juhlapöydässä hurmaa nyt trendikäs liukuvärjätty täytekakku. Poimi tästä parhaat kakkuohjeet ja katso havainnekuvat, joiden avulla koristelu sujuu leikiten.

Lue myös: Hittiohje! Liukuvärjätty vesivärikakku – katso vaihekuvat, ja olet trendien harjalla

Upea kakku kruunaa juhlapöydän. Yksinkertainenkin kakkupohja muuttuu näyttäväksi kakuksi, kun sen päälle asettelee koristeeksi suklaalastuja, marenkia, marjoja, kukkasia ja keksejä. Koristelussa trendikästä on nyt runsaus ja huolittelematon vaikutelma.

Kokosimme yhteen Kotilieden ruokablogiverkoston bloggaajien näyttävimmät kakkukoristeideat. Ota tästä talteen inspiroivat ideat ja leivo hengästyttävän upea kakku juhliin!

Lue myös: 5 x näyttävä ja upea kakku – koristeena marenkia, macaroneja ja ruusuja

Instagramin upeat kakkukuvat toimivat loistavana leivonta- ja koristeluinspiraationa. Listasimme kymmenen kaunista tiliä, jotka kutkuttavat kakun ystävän näköaistia ja tarjoavat uusia ideoita kotikeittiöön.

Lue myös: Instagramin ihanimmat kakut – seuraathan jo näitä 10 tiliä?

Lue myös Annan juttu: Parhaat kakut juhlapöytään – 7 juhlavinta täytekakkua ja juustokakkua

Keskustelu

Hei! Täytekakkuun juhlissa liittyy kai jonkinlainen etiketti.Olen munannut itseni pari kertaa,kaverin syntymäpäivillä n.1977 ja lopputilijuhlissa Kainuun Prikaatilla 1996.
Sitä,että otin toisen palan kakkua,saa hävetä koko loppuelämänsä.Läsnäolijat varmasti
muistavat tapauksen,pitäisi ehkä häipyä paikkakunnalta.Iältäni olen 49.

Kommentoi juttua: 5 kohtaa: Valmista täydellinen täytekakku – nämä neuvot haluat lukea!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X