Vappulounas kotona – nauti keväisistä herkuista!

Vappulounas on hauska sekoitus suolaista ja makeaa, salaatteja ja suolapalaa. Tippaleivät, rosetit, munkit tai donitsit kruunaavat siman kanssa hilpeän vappulounaan.

Vappupäivä kruunataan herkullisella lounaalla. Vappu on tehty simasta, munkeista ja donitseista, mutta mitä muuta vappuna syödään? Kokosimme vappulounaan sesongin herkuista.

Lue myös: Vappupiknik helpoilla herkuilla

Alkuun salaatteja

Korealaiset katkarapu-salaattikupit

Rapean rouskuvat sydänsalaatin lehdet ovat kevyttä sormisyötävää. Hauskasti kulhon muotoon taipuvat salaatinlehdet täytetään korealaisittain maustetuilla katkaravuilla.

Perunasalaatti kuuluu vappulounaalle. Kokosimme lounasehdotukseemme useita vaihtoehtoja perinteiselle perunasalaatille. Tarjolla on huikopalaa kaipaaville muna-anjovisperunasalaattia, perinteistä ja keväistä. Valitse ehdotuksistamme suosikkisi.

Parsa kuuluu vappuun. Se on silloin sesongissa ja siksi edullista. Vappulounaalle ehdotamme perinteistä annosta, parsaa ja hollandaisekastiketta.

Broilerivartaita, possua tai kasvisruokaa

Broilerivartaat

Broilerivartaat maistuvat kaikille. Tarjoa aasialaisittain maustetut vartaat samaan henkeen viritetyn kastikkeen kanssa.

Porsaan sisäfileestä syntyy Pekan rakuunapossu. Siinä maistuvat tuhdit vappuun sopivat maut: viski, sinappi ja kapris.

Kasvispiirakka on aina hyvä vaihtoehto lounaspöytään.  Nopeasti kypsyvä bataatti tuo vaihtelua. Siitä syntyy myös tämä hauska piirakkapohja. Bataatin mieto maku on helppo yhdistää erilaisiin piirakkatäytteisiin.

Jälkiruoaksi donitsikakkua

Donitsikakku on helppo leivonnainen.

Vapun jälkiruokapöytään on monia vaihtoehtoja. Yksi trendikkäimmistä on donitsikakku.  Tämän jättidonitsin voisi syödä yhdeltä istumalta, niin herkullista se on. Donitsikakku on helppo tehdä, taikina vain sekoitetaan ja paistetaan. Ei vatkausta, eikä turhia välivaiheita.

Vappulounaan menu

Alkuruoka

Perunasalaatti
Marinoitu kalasalaatti  
tai
Korealaiset katkarapu-salaattikupit
Parsaa ja hollanninkastiketta

Pääruoka

Pekan rakuunapossu
tai
Broilerivartaat
tai
Värikäs bataattipiirakka


Yrttikasvikset paperikäärössä

Jälkiruoka

Samppanjagraniitta
Donitsikakku

tai

Sima
Tippaleivät tai Rosetit
Munkit  tai donitsit

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vappulounas kotona – nauti keväisistä herkuista!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X