Vappulounas kotona – nauti keväisistä herkuista!

Vappulounas on hauska sekoitus suolaista ja makeaa, salaatteja ja suolapalaa. Tippaleivät, rosetit, munkit tai donitsit kruunaavat siman kanssa hilpeän vappulounaan.

Vappulounas on tehty kuplivasta juomasta,  simasta, munkeista ja donitseista, mutta mitä muuta vappuna syödään? Kokosimme kotioloissa toteutettavan vappulounaan sesongin herkuista. Valitse näistä suosikkisi vappupöytään.

Lue myös: Vappupiknik helpoilla herkuilla

Vappulounas alkaa salaatilla

Korealaiset katkarapu-salaattikupit

Rapean rouskuvat sydänsalaatin lehdet ovat kevyttä sormisyötävää. Hauskasti kulhon muotoon taipuvat salaatinlehdet täytetään korealaisittain maustetuilla katkaravuilla.

Perunasalaatti kuuluu vappulounaalle. Kokosimme lounasehdotukseemme useita vaihtoehtoja perinteiselle perunasalaatille. Tarjolla on huikopalaa kaipaaville muna-anjovisperunasalaattia, perinteistä ja keväistä. Valitse ehdotuksistamme suosikkisi.

Parsa kuuluu vappuun. Se on silloin sesongissa ja siksi edullista. Vappulounaalle ehdotamme perinteistä annosta, parsaa ja hollandaisekastiketta.

Broilerivartaita, tacoja tai kasvisruokaa vappupöytään

Broilerivartaat maistuvat kaikille. Tarjoa aasialaisittain maustetut vartaat samaan henkeen viritetyn kastikkeen kanssa.

Kukapa ei pitäisi lihapullista. Aasialaiset lihapullat saavat makunsa sitruunaruohosta, chilistä, inkivääristä ja valkosipulista.  Maukas espanjalainen chorizo-raakamakkara antaa särmää myös lihapullille. Makeantulinen pinta tuo chorizopyöryköihin viime silauksen.

Kasvispiirakka on aina hyvä vaihtoehto lounaspöytään.  Nopeasti kypsyvä parsa tuo piirakkaan ihanan keväisen sävyn.

Tacot sopivat vappupöytään mainiosti. Täytteitä voi varioida mielin määrin maun mukaan. Possutacojen väliin kääräistään mausteisia porsaanfileesuikaleita ja guacamolea. Kasvissyöjä täyttää taconsa esimerkiksi maissi-papusalsalla ja avokadolla.

Jälkiruoaksi donitseja, munkkeja tai kakku

Vapun jälkiruokapöytään on monia vaihtoehtoja. Perinteisimpiä vappupöydän makeita ovat donitsit ja munkit sekä tietysti sima.

Yksi trendikkäimmistä tarjottavista on donitsikakku.  Tämän jättidonitsin voisi syödä yhdeltä istumalta, niin herkullista se on. Donitsikakku on helppo tehdä, taikina vain sekoitetaan ja paistetaan. Ei vatkausta, eikä turhia välivaiheita.

Vappukakku voi myös kätkeä yllätyksen, kuten aikuisten kakussa mojitoa ja lasten kakussa namuja pinjatan tyyliin.

Lue myös: Mikä rasva on paras munkkien paistamiseen? Martat vastasivat ajankohtaiseen kysymykseen

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vapun helpot cocktailpalat: rapukakut, fetanyytit ja oliivicrostinit

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vappulounas kotona – nauti keväisistä herkuista!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X