vappupiknik, gluteeniton, vegaaninen, sima ilman valkoista sokeria, sima, munkit, vappu, vappubrunssi

Vappupiknikillä syödään nyt gluteenittomia munkkeja ja bataattisalaattia!

Vappu on jo aivan nurkan takana, ja on aika alkaa suunnitella vapun herkkuja! Ota talteen Kotilieden verkostobloggaajien ihanat vegaaniset ja gluteenittomat ohjeet!

Kotilieden verkostobloggaajien ihanimpien ohjeiden joukosta löytyy rutkasti vaihtoehtoja gluteenittomaan ja vegaaniseen herkutteluun. Vapun makeat leivonnaiset valmistetaan nyt gluteenittomasti, sima ilman valkoista sokeria ja salaatti vegaanisena. Vappupiknik syntyy tänä vuonna helpommin kuin koskaan, kun otat tästä talteen kahdeksan ihanaa ideaa tarjoiluihin!

Muhkeat gluteenittomat munkit

Vappupiknik edellyttää vappumunkkeja! Näissä ihanissa gluteenittomissa munkeissa taikinaan tuodaan kuohkeutta sekoittamalla taikinaan alkoholitonta olutta ja käyttämällä valkoisen sokerin sijaan fariinisokeria. Munkit voi joko kieritellä sokerissa tai niiden päälle voi sulattaa suklaata.

Haastaja: Mikäli hillomunkit ovat sinun juttusi, tee vapuksi gluteenittomia hillomunkkeja.

vappudonitsit, donitsi, gluteeniton donitsi, vappu, vappumenu, vappuherkut, vappupiknik

Vaahtokarkit suklaakuorrutteella

Hauskat suklaakuorrutteiset vaahtokarkkikepit on helppo tehdä vaikka lasten kanssa yhdessä! Vaahtokartkit asetellaan värikkäiden paperisten pillien päähän ja pyöritellään suklaassa. Koristeluun käytetään nonparelleja, pähkinärouhetta tai kookoshiutaleita. Vaahtokarkkikepit on mahdollista tehdä myös gluteenittomina.

Haastaja: Jos suklaa ei tänä vappuna nappaa, herkuttele gluteenittomilla banaani-kookosletuilla ja maapähkinäkastikkeella.

vaahtokarkit, kuorrutetut vaahtokarkit, vaahtokarkit suklaakuorrutteella, vaahtokarkkikepit, karkkikepit, cake pops, vappumenu, vappu, vappupiknik

Kookossokerisima

Simaa voi varioida loputtomiin! Tässä simassa on käytetty valkoisen sokerin tilalla kookossokeria. Kookossokerisima saa aavistuksen perinteistä simaa tummemman värin ja jälkimaku on kookossokerille tyypillisen karamellimainen ja hieman lakritsamainen.

Haastaja: Simaa voi varioida myös käyttämällä valkoisen sokerin tilalla hunajaa! Käy kurkkaamassa hunajasiman ohje.

sima, kookossokerisima, vappu, kookossokeri

Vegaaninen bataattisalaatti

Mitäpä jos perunasalaatin sijaan tänä vuonna vappupöydästä löytyisi bataattisalaatti? Salaatti saa makua punasipulista ja tuoreesta persiljasta. Salaatin kanssa voi syödä vaikka vegaanisia falafelpyöryköitä.

Haastaja: Perinteisemmän perunasalaatinkin voi tehdä vegaanisena. Nappaa tästä itsellesi vegaanisen perunasalaatin ohje.

bataattisalaatti, perunasalaatti, vappu, vappupiknik, vappumenu

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vappupiknikillä syödään nyt gluteenittomia munkkeja ja bataattisalaattia!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X