Vastustamattomat vegeruoat – näihin vegemättöruokiin jäät koukkuun!

Kasvisruoka on kaikkea muuta kuin tylsää terveyshifistelyä. Kokeile quesadilloja, pizzaa, uunichiliä ja muita meheviä vegemättöruokia. Näitä ei voi vastustaa!

Höystä nachosalaatti nyhtökauralla, täytä enchilladat muhkeasti härkiksellä ja tortillaletut tuhdisti juustolla. Näihin vegemättöihin jäät taatusti koukkuun!

Lue myös: 8 herkullista perjantai-illan ruokaa

Nachosalaatti nyhtökauralla

Tuhti ja maukas salaatti vie sekä kielen että nälän! Meksikolaishenkinen nyhtökaurasalaatti kootaan avokadosta, maissista sekä tomaatista ja höystetään herkuksi nacholastuilla sekä kourallisella oliiveja. Pannulla makoisaksi paahtunut nyhtökaura korvaa perinteisen jauhelihan, jonka ansiosta tämä muhkea salaatti maistuu myös vegaaneille.

meksikolainen nyhtökaurasalaatti

Texmex-nyhtökaurasalaatin voi halutessaan viimeistellä chilimajoneesilla. Kuva: Jorma Marstio

Ohje: Meksikolainen nyhtökaurasalaatti 

Muhkeat enchiladat

Oolalaa, mitkä enchiladat! Suositun räp-yhtyeen Gasellien ohjeella valmistettujen enchiladojen eli uunitortillojen sisään kääräistään mausteista härkistä, papuja ja tujua chipotle-salsaa. Pinnan viimeistelee mehevä juustokuorrute, joka sulaa uunin lämmössä herkuksi. 

gasellien härkis-enhilladakset

Täydellisen texmex-henkisen aterian loihdit tarjoamalla härkis-enchiladojen kera tomaattisalsaa ja guacamolea. Kuva: Tiina Rantanen

Ohje: Gasellien härkis-enchiladakset

Uunichili nachopellin tapaan

Uunichili valmistetaan suosittua nachopeltiä mukaillen mausteisesta tomaattikastikkeesta, pavuista, juustosta sekä maissilastuista. Iske ainekset vuokaan ja anna uunin hoitaa työt. Uunin lämmössä herkuksi gratinoitunut nachovuoka tarjotaan erilaisten salsojen, dippien ja guacamolen kera.

uunichili

Muhkea paputäyte piiloutuu juustokuorrutteisten nachojen alle. Kuva: Pekka Holmström

Ohje: Uunichili

Nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza

Pizza on täydellinen mättöruoka. Mausteinen nyhtökaura ja pikantti valkosipulikastike tekevät tästä vegepizzasta herkkua. Pippurinen rucola sekä rapeat kurpitsansiemenet kruunaavat kokonaisuuden.

nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza

Voi jukra, mikä herkku! Nyhtökaurapizza viimeistellään valkosipulimajoneesilla. Kuva: Jorma Marstio

Ohje Nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza

Feta-mustakaaliquesadillat

Kasvismättöruokien ehdoton hitti: feta-mustakaaliquesadillat! Lusikoi tortillaletun päälle paistettua lehtikaalia, paksoita sekä reilusti feta- ja mozzarellajuustoa. Nosta toinen lettu päälle ja paahda pannulla pari minuuttia, kunnes juusto sulaa ja sitoo letut toisiinsa. 

Kaalin lisäksi täytteeseen voi upottaa melkein mikä vain, kuten papuja, nyhtökauraa tai härkistä sekä jääkaapin eripariset kasvikset. Pääasia, että juustoa on paljon!

feta-mustakaaliquesadillat

Juustotäytteisiin quesadilloihin haluat iskeä kätesi. Kuva: Paula Kukkonen

Ohje: Feta-mustakaali quesadillat

Avainsanat

Keskustelu

Välttäkää ruokia joihin jää koukkuun, se johtaa ahmimiseen ja ylensyöntiin ja sitä kautta lihavuuteen. Terveellinen ruoka lihottaa myös kun ahmii enemmän kuin kuluttaa!

Varsinkin jos on painonhallintaongelmia tulisi syödä vain ruokia joista ei pidä, se estää ylensyönnin.

Kommentoi juttua: Vastustamattomat vegeruoat – näihin vegemättöruokiin jäät koukkuun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X