Onko tässä korona-ajan osuvin kakku? Leipomo alkoi tehdä vessapaperikakkuja ja sai somen innostumaan: ”Meillä pyyhkii hyvin”

Leipomoyrittäjä ryhtyi leipomaan somessa villitseviä vessapaperirullakakkuja. Kakut myytiin loppuun puolessa tunnissa, ja nyt suomalaiset janoavat niitä lisää.

Tätä olemme kaivanneet: herkkuja ja huumoria koronan keskelle! Kumpaakin tarjoaa nyt somessa villitsevä vessapaperikakku eli kakku, joka muistuttaa erittäin paljon vessapaperirullaa.

Helsinkiläinen leipomo Rönttösrouva lanseerasi keskiviikkona oman versionsa vessapaperikakusta.

Tältä se näyttää:

Lue myös: Mitä tehdä kotona? 10 ihanaa ideaa, jotka piristävät päivää

Rönttösrouvan kakusta on tullut valtava hitti. Ensimmäinen erä kakkuja myytiin loppuun vain puolessa tunnissa. Kova menekki ei porukkaa kuitenkaan hidasta.

”Nyt me painetaan! Olemme päättäneet, että meillä pyyhkii hyvin. Kaikki, jotka haluavat vessapaperirullaa, saavat. Se ei ainakaan meiltä hyllystä lopu”, Rönttösrouvan omistaja Saana Lampinen kertoo Kotiliedelle.

Leipomo lupaa uusia kakkuja pikimmiten. Kakkuja saa paitsi Helsingin Tapanilan leipomosta, myös tilauksesta Järvenpäästä tai kotiinkuljetuksella. Hintaa kakulla on 49 euroa.

Vessapaperikakku sai heti vihreää valoa

Idea vessapaperikakkuun tuli leipomon kondiittoreilta, jotka olivat vailla töitä. Koronaviruksen takia monet juhlat ja kakkutilaukset on jouduttu perumaan. Mietittyään hetken kondiittorit keksivät ratkaisun tilanteeseen.

”Meidän mahtavan idearikkaat kondiittorit olivat pallotelleet ideoita yhdessä. He lähestyivät minua wc-paperikakkuidealla. Annoin heille heti vihreää valoa”, Lampinen sanoo.

Keskiviikkoaamuna ensimmäiset kakut olivat valmiita. Gluteeniton ja laktoositon vessapaperikakku on tehty passionmoussesta ja kaurakakkupohjista.

”Kakku on mitoitettu niin, että se on presiis vessapaperirullan kokoinen. Se sopii hyvin kevääseen ja auringonpaisteeseen.”

Kova menekki ja palauteryöppy yllättivät

Leipomo on saanut valtavan palautevyöryn kakustaan. Asiakkaat ovat ottaneet leipomossa kuvia kakusta ja tehneet tilauksia puhelimitse ja sähköpostitse.

”Hauska kommentti vessapaperihysteriaan”, Facebookissa kehutaan leipomon ideaa.

”Emme osanneet odottaa näin isoa huomiota asian tiimoilta. Tietysti aika oli sopiva, koska ihmiset ovat joutuneet käpristelemään kotona muutaman päivän. Tämä on monelle uusi tilanne.”

Leipomo on iloinen siitä, että asiakkaat ovat ottaneet kakun vastaan huumorilla.

”On kivaa, että saamme aikaan pienen hymynkareen näinä vaikeina aikoina.”

Vessapaperikakun leipomista voi kokeilla kotonakin. ”Se vaatii vain vähän sorminäppäryyttä ja kokemuspohjaa. Olisi hauska nähdä, mitä kotileipurit saavat aikaan!” Lampinen sanoo.

Vessapaperikakun leipomista voi kokeilla kotonakin. ”Se vaatii vain vähän sorminäppäryyttä ja kokemuspohjaa. Olisi hauska nähdä, mitä kotileipurit saavat aikaan!” Lampinen sanoo. Kuva: Rönttösrouva

Lampinen rohkaisee pienyrittäjiä kokeilemaan uutta

Rönttösrouva miettii monen muun pienyrittäjän lailla uusia keinoja selviytyä vaikeasta tilanteesta. Suurin vaara on, että joku henkilökunnasta sairastuu.

”Rehellisesti sanottuna olemme aika liipaisimella siinä. Emme halua kenenkään tekevän sankaritekoja. Jos on yhtään kipeä olo, varmistetaan hölmöydenkin kautta, vaikka riski ei olisi aito, että jäädään kotiin.”

Lampinen kannustaa nyt jokaista pienyrittäjää kokeilemaan rohkeasti uutta. Samalla kun moni yritys laitta investointeja jäihin, Rönttösrouva painaa kaasua.

”Me menemme nyt vastavirtaan. Toivon, että jokainen pienyrittäjä löytää nyt oman oivalluksen ja ratkaisun. Valtavasti tsemppiä, rakkautta ja uskallusta omaan tekemiseen. Ei luovuteta!”

Lue myös: Kotivara on selviytymispaketti hätätilanteen varalle: Nämä 13 asiaa pitää löytyä joka kodista

Koronakakkuja leivotaan ympäri maailmaa

Korona on saanut myös monen muun leipurin hihat heilumaan. Koronateemaisia kakkuja löytyy sosiaalisesta mediasta hastagilla #coronacake.

Vessapaperi on vain yksi koronakakkujen aiheista:

 

View this post on Instagram

 

CoronaCake #corona #coronacake #coronacakes #muffins #halloweenallyear #gothicstyle #monstercake #confinement #viruscake

A post shared by Hell’s Kitchen Monster Cake (@hellskitchencake) on

 

View this post on Instagram

 

St. Patrick’s Day cake for these times…#cake #kuchen #saintpatricksdaycake #coronacake #kuchenbacken

A post shared by Beth Sall (@bethsall.od) on

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Onko tässä korona-ajan osuvin kakku? Leipomo alkoi tehdä vessapaperikakkuja ja sai somen innostumaan: ”Meillä pyyhkii hyvin”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X