Vihreä suosikkimarmeladi löytyy kaupoista levitettävässä muodossa – testasimme päärynälle villin makuparin

Rakastettu ja vihattu marmeladimakeinen on saanut uuden muodon jouluksi. Nyt legendaarisia vihreitä kuulia nautitaan helposti levitettävässä muodossa.

Vuodesta 1929 saakka valmistettu Fazerin marmeladi Vihreitä kuulia kuuluu suomalaisen joulun eniten mielipiteitä jakaviin herkkuihin. Toiset rakastavat palleroita yli kaiken ja joulu ei tule ilman, toiset taas eivät voi sietää äkkimakeaa ja kiinteää marmeladimakeista.

Marmeladikuulilla voi koristella joulun ajan leivonnaiset tai jälkiruoat. 

Marmeladikuulilla voi koristella joulun ajan leivonnaiset tai jälkiruoat.  Kuva: Seppo Saarentola

Himoittu herkku taipuu moneen

Vuosien saatossa vihreistä marmeladeista on kehittynyt joululeipureiden himotuin herkku, jota käytetään niin niin leivontaan kuin jälkiruokiin.

Vuonna 2017 joululeipurit innostuivat laittamaan marmeladin puolikkaan tähtitortun keskelle luumuhillon sijaan. Suosio oli valtava ja sosiaalisessa mediassa levisi mitä erilaisempia tapoja käyttää suosikkimarmeladeja.

Kuulilla on koristeltu kakkuja, karamellin puolikas on laitettu glögilasin reunaan koristeeksi, joku hyödynsi marmeladin nerokasta ominaisuutta halkaista se keskeltä ja teki siitä sinihomejuusto-naposteltavia hampurilaisen muotoon.

Lue myös Anna.fi: 5 herkkua Vihreistä kuulista – Vihreä kuula -joulutorttu on tämän talven hitti!

Vihreitä kuulia -uutuusmarmeladi on paistonkestävä

Nyt joulun alla vuonna 2021 kotileipureiden huutoon on vastattu ja Fazerin tuotekehitys on kehitellyt täydellisen levitettävän version suosikkimarmeladista. Nyt ei tarvitse enää paistaa marmeladikaramellia uunissa, vaan tortun sisään voi laittaa paistonkestävää marmeladia.

Uutuusmarmeladi herätti sen verran kiinnostusta toimituksessa, että päätimme maistaa tuotetta. Päärynän makuinen marmeladi sopii erityisen hyvin joulutortun täytteeksi, koska siitä on tehty paistonkestävä.

Marmeladi toimii ihanasti paahtoleivän ja Nutella-tyyppisen suklaalevitteen kanssa. 

Marmeladi toimii ihanasti paahtoleivän ja Nutella-tyyppisen suklaalevitteen kanssa.  Kuva: Sanna Mansikkamäki

Tiesitkö, että päärynän ja suklaan liitto on solmittu makutaivaassa?

Tämä täydellinen makupari-idea sai ruokatoimittajan kokeilemaan herkullista makeaa välipalaa, joka on todella helppo. Paahtoleivän väliin levitetään suklaa- tai hasselpähkinälevitettä ja päärynämarmeladia. Tämä on todellinen makukimara, josta ei voi olla tykkäämättä.

Marmeladi sopii myös joulutorttuun paistonkestävyytensä takia, mutta vieläkin herkullisemman joulutortun saa, kun tekee tortun puolikuun muotoon ja täyttää sen palalla suklaata ja lusikallisella päärynämarmeladia.

Missä kaikessa olet testannut paistonkestäviä marmeladeja? Kommentoi alle! Olisi kiva lukea hauskoja usia ideoita!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vihreä suosikkimarmeladi löytyy kaupoista levitettävässä muodossa – testasimme päärynälle villin makuparin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X