Ruoka

Vuoden ravintola tulee Turusta – suomalaisen ruoan sielu oivallettu uudella tavalla ja rakkaus ruoanlaittoon siivittivät voittoon

Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt vuoden 2018 Vuoden ravintola -tunnustuksen turkulaiselle ravintola Kaskikselle.

Vuoden ravintola -valinnasta yli 30 vuoden ajan vastanneet gastronomit perustelevat tämänvuotista valintaansa Kaskiksen herkullisella ruoalla, laadukkaalla palvelulla ja ravintolan yleisellä vaikutuksella koko Turun alueen ravintola-alan kehitykseen, Suomen Gastronomien Seura ry:n tiedotteessa kerrotaan.

Kaskiksen ravintoloitsijat Erik Mansikka, Topi Pekkanen ja Simo Raisio ovat luoneet laaturavintolan, joka on vakiinnuttanut paikkansa sekä Turun että Suomen parhaiden ravintoloiden joukossa. Tästä kertoo ravintolan pöytävaraustilanne, sillä arki-illallinenkin Kaskiksessa kannattaa varata hyvissä ajoin.

Vuoden ravintola -tunnuksesta vastaavan Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Kim Palhus toteaa, että vaikka Kaskis avautui Kaskenahteen kalaravintolan paikalle vasta vuonna 2014, tulee ravintolassa tunne, että sehän on ollut tällainen aina. Perinne, luonteikkuus ja tuore toteutus kietoutuvat yhteen, mitä edesauttavat Kaskiksen elävä tunnelma ja kodikas sisustus.

”Kaskiksessa vakuuttaa ruokatuotteen pitkäjänteinen kehittäminen persoonallisella otteella. Vuodenajat ja suomalaisen ruoan sielu ovat oivallettu uudella tavalla. Annoksissa näkyy ja maistuu aito rakkaus ruoanlaittoon. Vaikutuksen tekee myös paikallisuus niin lautasella, kuin palvelussakin. Se on rentoa, mutta asiantuntevaa, Kaskikseen ja sen asiakkaille sopivaa,” Palhus luonnehtii uutta Vuoden ravintolaa.

Instagram-kuvassa on ravintolan nimikkoannos kalaympyrä, jonka raaka-aineet vaihtuvat kauden mukaan, mutta muoto pysyy.

Kaskispoppoo lomailee vielä muutaman päivän ja palaamme takaisin kalaympyröiden pariin ensi tiistaina 4.7. Aurinkoista alkanutta kesää kaikille! 🌞 #kaskis #kiskis #kalaympyrä #kpallo @ravintolakaskis

A post shared by Ravintola Kaskis (@ravintolakaskis) on

Jos Instagram-kuva ei näy, katso se tästä.

Kaskiksen ruokafilosofia perustuu klassiseen ranskalaiseen keittotaitoon, mutta annoksiin on saatu omaleimaisuutta uusien tekniikoiden, suomalaisten huippuraaka-aineiden ja toimivien makuparien kautta. Annokset asetellaan kauniisti ja keittiö seisoo ylpeänä maistelumenunsa takana annoksia salissa esitellessään.

”Kaskiksen kuuden ruokalajin menu on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Ruokalajien välillä on harvoin notkahduksia ja annosten herkullisuutta nostattavat pienet yksityiskohdat. Sesongin mukaan vaihteleva menu pitää mielenkiinnon yllä kerta toisensa jälkeen. Gastronomit arvostavat myös ruokiin sointuvia viinivalintoja,” Palhus summaa.

Keittiön ja salin tiimityö toimii erinomaisesti. Täyden talon puheensorina tuo ravintolasaliin kansainvälistä tunnelmaa.

Onnea Turku

Fiilikset uudessa Vuoden ravintolassa ovat huipussaan.

”Fiilis on hyvä. Toki olemme tehneet menestyksemme eteen paljon työtäkin, joten kiva, että tällaisia hienoja tunnustuksia tulee. Onhan Turussa tietysti jo odoteltukin sitä, että gastronomit löytävät takaisin tänne. Olin aikoinaan panimoravintola Hermanissa työharjoittelussa sen saadessa Vuoden ravintola -tunnustuksen vuonna 2003, joten jo oli aikakin saada tämä arvostettu plakaatti taas Turkuun,” Kaskiksen ravintoloitsija Erik Mansikka toteaa ylpeänä.

Mansikka pitää Turun nykyistä ravintolamaisemaa erinomaisena. Kaikkein tärkeimmät vieraat tuodaan kuitenkin poikkeuksetta Kaskikseen.

”Jos vaikka tulee ulkomaisia vieraita, niin kyllä meiltä ensin pöytää kysytään.”

Kaskiksella on ollut alusta asti kulttimaine.

”Ja pysyy,” Mansikka vakuuttaa naurahtaen ja jatkaa:

”Tällä paikalla aiemmin toiminut Kaskenahde oli tietojeni mukaan Turun vanhin yksityinen ravintola. Kunnioitamme liiketilan historiaa, sillä pidämme paikkaa pystyssä itsekin yksityisenä ravintolana.”

Lähde: Suomen Gastronominen Seura ry

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vuoden ravintola tulee Turusta – suomalaisen ruoan sielu oivallettu uudella tavalla ja rakkaus ruoanlaittoon siivittivät voittoon

Sinun täytyy kommentoidaksesi.