Vuoden suomalainen elintarvike -kilpailun voitto vege-välipalalle – opiskelijan kesätyön tulos

Viime kesänä kauppoihin ilmestyneet vegepopsit kirivät voittoon Elintarviketeollisuusliiton Vuoden Suomalainen Elintarvike 2018 -kilpailussa.

Voittajaksi valikoitui toinen tuoreryhmän mauista: porkkana-mango.

”Apetit Vegepops on aivan uudenlainen kotimainen tuoteinnovaatio, jossa yhdistyvät kasvisjalostajan ja jäätelötehtaan yhteistyö ja osaaminen. Se sopii herkutteluun tai välipalaksi ja myös perheen pienimmille. Maistuva ja raikas vaihtoehto lisätä kasvisten syöntiä. Hienoa on lisäksi, että Vegepopsit on kehittänyt elintarviketieteiden opiskelija kesätyöprojektina,” Elintarviketeollisuusliiton tiedotteessa kerrotaan.

Lue lisää: Meloni-avokadosalsa ja muut mehukkaat melonireseptit kesäaterialle

Vuoden suomalainen elintarvike sisältää 41 % kasviksia ja hedelmiä

Vegepops Porkkana-mango sisältää 41 prosenttia kasviksia ja hedelmiä, ilman lisättyä sokeria. Tuotteen sisällysluettelon tarkempi tarkastelu osoittaa tuotteen olevan laktoositon, maidoton, gluteeniton, kananmunaton ja vegaaninen. Porkkanan (21 %) ja mangososetiivisteen (20 %) lisäksi tuotteessa on muun muassa rypälemehutiivistettä (12 %). 

Vegepops voitti Vuoden Suomalainen Elintarvike kisan.

Porkkana-mangon lisäksi Vegepopsia saa myös porkkanan ja vadelman herkullisena yhdistelmänä. Tuotteen valmistaa Froneri Finland Oy Turengin jäätelötehtaalla.

Lue lisää: Kupliva kylmä kesäjuoma

”Voitto on osoitus siitä, että Apetitin osaamista kotimaisten kasvisten jalostamiseen ja niiden käytön helpottamiseen arvostetaan,” Apetitin tuoteryhmäpäällikkö Riikka Haarasilta-Suutarinen iloitsee.

”Olemme panostaneet vahvasti brändin ja tuotteiston kehittämiseen. Apetit Vegepops onkin hyvä esimerkki ennakkoluulottomasta tavasta tuoda suomalaiset kasvikset kuluttajien nautittavaksi uudessa herkullisessa muodossa aivan uudessa tuotekategoriassa,” hän jatkaa.

Kevään aikana käydyn kilpailun finaalissa oli kahdeksan kotimaista elintarvikeuutuutta.

”Vuoden suomalainen elintarvike -kilpailua on käyty jo 30 vuoden ajan. Taso oli jälleen korkea. Kilpailuun lähetetyissä tuotteissa heijastuvat ruokatrendit, kuluttajien toiveet, tuotekehityksen huippuosaaminen sekä vastuullisuus,” Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Pia Pohja kertoo.

Finalisteista raadin kunniamaininnan saivat Kala-Lapin Lapin Lumous kylmäsavutartar ja Snellmanin Lihanjalostuksen Superior Kinkku. Molemmat tuotteet vakuuttivat erinomaisella maullaan. Superior Kinkkua raati kuvaili hyväksi ja laadukkaaksi lisäarvotuotteeksi, ja Lapin Lumous kylmäsavutartarissa innostivat monipuoliset käyttömahdollisuudet.

Finaalissa kilpailivat lisäksi Fazerin Sirkkaleipä, Myllärin Omenatarhan Granola, Ilon Hummus Härkäpapu, Valion Luomu jogurttinen tuorepuuro (omena-kaneli-kaura laktoositon) ja Berrypickerin vadelma+puolukka täysjyvämuro. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 51 Suomessa kehitettyä ja valmistettua uutuustuotetta.

Finalistit sekä voittajan valinneeseen raatiin kuuluivat puheenjohtajana toiminut kansanedustaja ja maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari, SOK:n valikoimajohtaja Antti Oksa, Lidlin viestintäpäällikkö Pilvi-Sisko Riikonen, MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi, keittiömestari Hans Välimäki sekä Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Pia Pohja.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vuoden suomalainen elintarvike -kilpailun voitto vege-välipalalle – opiskelijan kesätyön tulos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X