Makaronilaatikko uunipellillä

Suomalaisten suosikkiruoat – pitäisikö huolestua? Kaksi ryhmää loistaa poissaolollaan

K-Supermarket-kaupparyhmä selvitti kyselytutkimuksessaan suomalaisten suhtautumista heidän lempiruokiinsa ja yleisesti ruoanlaittoon. Kyselyn tuloksista selviää yllättävä yksityiskohta.

Ruoka ja ravitsemus kiinnostavat suomalaisia jopa enemmän kuin itse ruoan laittaminen, K-supermarket -ketjun teettämän kyselytutkimuksen tuloksissa todetaan.

kuhakeitto_kalaliemi

Kyselyyn vastanneiden kiinnostus ruokaan ja ravintoa kohtaan on lähes yksimielinen, vain kymmenesosa kertoo, ettei ruoka juuri kiinnosta heitä. Kiinnostus ruoanlaittoa kohtaan jakaa heidät selvemmin niihin, jotka innoissaan laittavat ruokaa (44 %) sekä neutraalimmin siihen suhtautuviin (40 %).

Kotikokit luottavat omiin taitoihinsa keittiössä, mutta tilaa on myös kehittymiselle. He haluavat kehittää myös ruokatietämystään, ei pelkästään ruoanlaittotaitoja.

 • 64 % kyselyyn vastanneista kertoo olevansa hyvin kiinnostunut ruoasta ja ravinnosta.
 • 60 % on kiinnostunut kehittämään omia kokkitaitojaan sekä ruokatietämystään
 • 56 % luottaa omiin taitoihinsa keittiössä
 • 44 % on erittäin kiinnostuneita ruoanlaitosta

Kalatacot

Suosikkiruoat

Suosikkiruokalistaus ei yllätä. Listalta löytyy  kaikille tuttuja kotiruokia. Mukana on klassikkoja, retroruokia ja maailman makuja. Iloinen yllättäjä on se, että kala on päässyt listalle.

Kotiliesi uutisoi loppuvuodesta 2017, että tuoreen kalan myynti on ollut kasvussa.

”Tuoreen kalan myynti on kasvanut K-ruokakaupoissa seitsemän prosenttia,” tuoretuotteiden osto- ja myyntijohtaja Harri Hovi Keskolta kertoi marraskuussa 2017.

annin uunilohi

TOP 10

 1. Uunilohi
 2. Liha-makaronilaatikko
 3. Lihapullat
 4. Jauhelihakastike
 5. Pizza (itse tehty)
 6. Lasagne
 7. Tortillat
 8. Paistettu  kala
 9. Kalakeitto
 10. Lämpimät voileivät

Missä salaatit ja broileri?

Yksi asia nousee listausta katsoessa mieleen. Missä ovat salaatit ja kasvikset sekä siipikarja? Top 10 -ruokien joukossa ei ole yhtään kasvispainotteisia ruokia eikä siipikarjaa. Ravintosuositusten mukaan terveyden kannalta olisi parempi vähentää lihan syöntiä ja suosia kasviksia sekä siipikarjaa punaisen lihan sijaan. Siipikar­jan liha on vähärasvaista ja sen rasva laadultaan parempaa kuin naudan ja lampaan lihan rasva. Lihassa on erityisen runsaasti hyvin imeytyvää rautaa, Eviran sivuilla kerrotaan.

Syksyn trendiruokauutisesta käy ilmi, että kasvisten osalta bataattiavokado ja marjat olivat kasvussa viime vuonna. Lisäksi erilaiset lihan korvikkeet eli kasvisproteiinituotteet sekä kaurapohjaiset tuotteet ovat nousussa. Todellinen yllättäjähedelmä on ollut persimoni, joka on kasvanut yhtenä yksittäisenä tuotteena.

K-Supermarket selvitti suomalaisten suhtautumista ruokaan laajalla kyselytutkimuksella, joka toteutettiin tammikuussa 2018. Tutkimukseen vastasi 1003 K-Plussa-asiakasta.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suomalaisten suosikkiruoat – pitäisikö huolestua? Kaksi ryhmää loistaa poissaolollaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X