Ilahduta makealla ruokalahjalla – itsetehty suklaa, tikkarit, mangonarut ja crinkle-keksit

Mitä antaa lahjaksi läheiselle jolla on jo kaikkea? Kauniisti pakattu, persoonallinen ja itse tehty ruokalahja ilahduttaa taatusti herkkusuuta eikä unohdu kaapin perukoille pölyttymään.

Itse tehty suklaalevy on suklaasuun unelmalahja. Joulunmakuisen suklaan voit höystää kuivahedelmillä ja pähkinärouheella, piparkakkumuruilla tai vaikka suolapähkinöillä ja toffeehippusilla. Kääräise levyt voimapaperiin sekä kauniiseen lahjanaruun ja herkullinen ruokalahja on valmis.

crinkle-keksit

Miniruislimpuilta näyttävät crinkle-keksit ovat lähtöjään Amerikasta. Suklaiset pikkuleivät maustetaan piparminttuöljyllä ja koristellaan piparminttukarkein. Pakkaa herkut kauniiseen rasiaan ja laita päälle kuusenkoriste.

suklaatikkari

Suklaatikkarit sopivat lahjaksi lapsenmieliselle herkkusuulle. Niiden valmistukseen tarvitset silikonisen konvehtivuoan, sulatettua suklaata ja hitusen leikkimieltä. Piparminttu- ja minivahtokarkit, värikkäät strösselit, pähkinärouheet sekä kuivahededelmät ja -marjat sopivat kaikki tikkareiden koristeeksi. Sukaatikkarit voi syödä sellaisenaan tai nauttia kaakaon muodossa. Laita tikkari mukiin, kaada päälle kuumaa maitoa ja täyteläinen suklaajuoma on valmis siemailtavaksi.

mangonarut

Joulun aikaan tulee maisteltua yhtä ja toista herkkua, joten astetta terveellisempi lahja on enemmän kuin tervetullut. Terveelliset mangonarut sopivat täydellisesti herkkuhetkiin mutta myös pieneksi välipalaksi karkin asemasta. Hauskat hedelmäremmit voi valmistaa myös puolukoista. Niiden mausteeksi voi kokeilla esimerkiksi ripausta lakritsinjuurijauhetta.

Myös nämä ruokalahjat ilahduttavat:

tyrni-suklaatryffelit

Tyrni-suklaatryffelit

kolmen suklaan keksilajitelma

Kolmen suklaan keksilajitelma

suklaa-japapenopikkuleivät

Suklaa-jalapenopikkuleivät

Ruoka.fi: Puolukka-taatelitryffelit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ilahduta makealla ruokalahjalla – itsetehty suklaa, tikkarit, mangonarut ja crinkle-keksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X