Inkivääri antaa ruokaan makua

Voimakas ja raikas inkivääri on monipuolinen mauste. Se sopii niin suolaisiin kuin makeisiin ruokiin ja maustaa myös juomat.

Aasiasta kotoisin oleva inkivääri on monivuotinen ruohovartinen kasvi, josta käytetään ruoanlaitossa tavallisesti sen maavarsi. Inkivääriä käytetään niin kuivattuna jauheena kuin tuoreenakin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kuivattu inkivääri on hyvin erilaista kuin tuore.

Voimakkaan makuinen inkivääri sopii monenlaisiin ruokiin, mutta sitä kannattaa käyttää ainakin alkuun maltillisesti. Kun olet oppinut omaan makuusi sopivan määrän, voit käyttää sitä vapaammin.

Inkivääri-härkäsalaattia lautasella

Aasialaishenkisen inkivääri-härkäsalaatin juju on makeanhappamassa maustekastikkeessa.

Bataattikeitto saa potkua raastetusta inkivääristä ja chilihiutaleista. Kookosmaito pehmentää keiton.

Inkiväärilohta ja uunitomaatteja

Inkiväärilohi uunitomaattien kera kypsyy yhdessä astiassa. Mausteinen uunilohi saa makunsa muun muassa limestä, sitruunaruohosta ja osterikastikkeesta.

Inkivääri-limettijäätee on raikas ja helppotekoinen juoma, joka maistuu vaikkapa sunnuntaibrunssilla.

Inkivääripikkuleipiä lautasella

Inkivääri istuu mainiosti myös leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Kokeile mausteisia inkivääripikkuleipiä tai helppoa inkiväärijäädykettä, joka tarjoillaan karpalokastikkeen kera.

Kokeile myös näitä inkiväärisiä reseptejä:

Chili-inkiväärilohi
Marinoidut inkivääriporkkanat
Inkivääri-aprikoosicantuccinit
Sitruunaruoho-inkiväärijuoma
Ruoka.fi: Mangosalaatti inkiväärikastikkeella

Keskustelu

Kommentoi juttua: Inkivääri antaa ruokaan makua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X