Ruoka

Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin – kurkkaa herkulliset reseptit

Curry on muhevan mausteinen intialaisruoka, jonka sekaan sopivat niin kana kuin kasviksetkin, kylkeen keitetty riisi ja naan-leipä. Kokosimme kolme kielen vievää curryruokaa, jotka ihastuttavat niin arkena kuin viikonloppunakin.

Curry on mausteinen pataruoka, jota on vaikea vastustaa. Kokkasimme vaihtoehdot niin kasviksista kuin kanastakin. Valitse oma suosikkisi.

1. Curry kanasta ja bataatista

Mausteinen kanacurry on täydellistä viikonloppuruokaa. Siinä on paitsi kanaa, myös lohkottua bataattia, joka uunissa muhiessaan muuttuu ihanan makeaksi. Valmiilla maustetahnoilla loihdit curryyn helposti muhkeita makua, jotka kookoskerma ja -maito pyöristävät miellyttävän lempeiksi. Viime silaus syntyy tuoreista yrteistä.

2. Vegecurry kukkakaalista ja perunasta ihastuttaa

Kasviscurrya pannussa

Tämä curry syntyy täysin vegenä. Joukossa on reilusti kukkakaalia, perunaa sekä herneitä ja pinaattia. Lämmin makumaailma syntyy garam masalasta, kullankeltainen väri kurkumasta. Kikherneet tuovat ruokaisuutta ja takaavat, ettei nälkä heti yllätä. Juustokuminalla ja tuoreella mintulla maustettu jogurtti, jonka vegaani korvaa soija- tai kaurapohjaisella vaihtoehdolla, viimeistelee tämän mehevän kasviscurryn. 

3. Quorn toimii hyvin curryn aineksena

Intialainen_quorn_curry

Kaupan pakastealtaista löytyvä quorn on miedonmakuinen sieniproteiinivalmiste, joka rakenteeltaan muistuttaa broileria. Siitä syntyy mainio intialainen quorn curry, jonka juju on itse tehty maustetahna. Se syntyy näppärästi morttelissa muun muassa korianterin- sekä sinapinsiemenistä, kardemummasta, chilistä, inkivääristä ja valkosipulista. Curryn muhiessa padassa ehtii lisukkeeksi keittää basmatiriisiä ja pyöräyttää kaveriksi vielä raikkaan jogurttikastikkeen.

Lue myös Anna.fi: Malesialainen munacurry

Kommentoi

Kommentoi juttua: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin – kurkkaa herkulliset reseptit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.