Isänpäivänmenu

Isänpäivämenu – hemmottele isää kolmen ruokalajin aterialla juhlapäivän kunniaksi

Marraskuun toisena sunnuntaina herkutellaan kaikkien isien kunniaksi. Muhkea ja helppotekoinen isänpäivämenu sisältää vaihtoehtoja, joista löydät oman isäsi suosikkiherkut.

Isänpäivämenu on kolmen ruokalajin ateria, joka helppo toteuttaa, kun sen suunnittelee etukäteen. Jälkiruoaksi kannattaa valita herkku, jonka voi valmistaa jo edellisenä päivänä.

Isänpäivänä on mukava kokoontua koko perheen voimin ruokailemaan kauniisti katetun pöydän ja herkullisen ruoan ääreen. Keittiössä hääräilyyn ei kannata uhrata koko päivää. Panosta juhlan kunniaksi myös yhteiseen aikaan.

Lue myös: Isänpäiväkakku x 20 – leivo päivänsankarille ihana yllätys!

Malja isälle

Juhlistä isää raikkaalla alkujuomalla.

Heleänpunaisessa alkoholittomassa granaattiomena-mocktailissa on yksi osa granaattiomenamehua, kaksi osaa kivennäisvettä ja tilkka limetinmehua. Grenadiinilla loihdit juomasta entistä punaisemman.

Rose’s mocktai punch on alkoholiton juoma, jossa ihastuttaa ruusulimonadi.

Intilainen jogurttijuoma on raikas aterian aloitus. Mausta juoma appelsiinimehulla.

Muhkea isänpäivämenu

Kokosimme isänpäivän menun, jossa myös alkuruoka ja pääruoka valmistuvat melko vaivattomasti.

Nopea alkupala syntyy avokadosta ja rapusalaatista. Tarjoa rapuceviche-avokadot korianterilla koristeltuna.

Syntisen hyvä suklaamousse on täynnä hyviä raaka-aineita. Makeuttajana toimivat banaani ja taateli.

Avainsanat

Keskustelu

tämä on hauskuuden huippu…suunnittelin aiemmin päivällä samanlaisen ruokalistan,juustokakkua lukuunottamatta.nyt kuitenkin kallistuin sen kannalle.

Possunliha kuullostaa hyvältä… Voi kuitenkin käydä, että meidän perheenisä on hirvimetsällä koko päivän, eli isän ja pojan isänpäiväateria on hirvieväät (makkaraa, voileipiä, kahvia jne). Kotolaisina olevat syövät sitten jotain muuta.

Etsin jotakin tuoretta ja ehkäpä yllätyksellistäkin iltapalaa isänpäiväillaksi. Tänä vuonna lapset menevät isänpäiväaterialle puolisoidensa kotiin ja tulevat illalla hyvin syötettyinä isänpäiville meille. Meillä on siis jo aikuiset lapset, eikä yhtään lasten lapsia, joten jotakin isälle ja nuoren aikuisen makuun tarjottavaa olisi kiva tehdä. Viime viikolla vietimme synttäreitä, jossa tarjoilin tortilloja, joten sekin idea meni. Onko hyviä ehdotuksia?

entäpä pieniä blinejä – savuliha, mäti, smetana, suolakurkkuja ja hunajaa… sopii iltateelle tai aina yhtä elegantiin kuohu juomaan 🙂

yrttivoi patonkeja sekä kebap kinkku tomaatti piirakkaa….. mmmmm…. ohje: valmis pirkkataikina ja tomaatteja kepap lastuja sekä kinkku suikaleita. levitä taikina pyöreälle vuoalle ja sivele kananmunalla. kaada kaikki tomaatit ynm. vuoalle ja laita tasaiseksi. laita juustoraastetta pinnalle ja uuniin. ja vóíla!!! valmista. 🙂 kantsii kokeilla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mietteliäs: Liekki kanan siipiä, kana salaattia jossa on kananmunaa!!!!! kevyttä ja super hyvää!!

Mini pitsoja! teet vaan tavan pitsa taikinan, mut pyörität niistä pieniä palloja, ja ja painat keskelle painauman lasilla. ja täytät ne eri täytteillä. ( ja laitat tietty juustoraasteta!) ja niiden kanssa patonkeja sekä juotavaa.

Kommentoi juttua: Isänpäivämenu – hemmottele isää kolmen ruokalajin aterialla juhlapäivän kunniaksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X