Isänpäivän paras ateria! Valmista sienikeittoa, karitsankyljyksiä ja hasselbackan perunoita päivänsankarille

Isänpäivänä hemmotellaan isää herkullisella ruoalla. Hurmaava ateria koostuu syksyisestä sienikeitosta, karitsankyljyksistä sekä hasselbackan perunapaistoksesta. Ateria huipentuu suussa sulavaan suklaafondantiin ja mausteiseen kahviin. Nappaa menu, joka vie kielen mennessään.

Tarjoa alkuun maukasta sienikeittoa

Ateria alkaa syksyisellä sienikeitolla. Suppilovahveroiden lisäksi siihen on soseutettu maa-artisokkia. Kuohukerma takaa sametinpehmeän koostumuksen ja päälle ripoteltava macadamia-granola tuo mukavaa makua ja purutuntumaa.

Reseptin suppilovahvero-maa-artisokkakeittoon ja macadamia-granolaan löydät täältä.

Paiasta pääruoaksi karitsankyljykset

Lammasta voi syödä muulloinkin kuin pääsiäisenä. Karitsankyljykset valmistuvat pannulla pikaisesti paistaen. Jätä liha sisältä aavistuksen punertavaksi, jolloin se on parhaimmillaan. Mausteeksi sopii valkosipuli ja tuore rosmariini.

Reseptin karitsankyljyksiin löydät täältä.

Karitsan kyljykset

Karitsan kaverina tarjotaan hasselbackan perunapaistosta. Kun asetat perunan esimerkisi lusikan päälle, saat näppärästi leikattua viillot niin, että peruna säilyttää muotonsa. Paistos paahtuu uunissa kuin itsekseen muiden ruokien valmistuksen aikana. Peitä pinta tarvittaessa foliolla.

Reseptin hasselbackan perunapaistokseen löydät täältä.

hasselbackan perunat

Valmista jälkiruoaksi minttu-suklaafondant

Suklaa on varma valinta jälkiruoaksi, sillä kukapa nyt ei suklaasta tykkäisi. Minttusuklaafondant on hieman vaativampi valmistettava, mutta kaiken vaivan arvoinen. Esivalmistelut kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, jolloin jälkkärin voi vain nostaa uuniin perunoiden valmistuttua. Ole tarkka paiston kanssa, sillä sisuksen tulee jäädä valuvan pehmeäksi.

Reseptin minttu-suklaafondantiin löydät täältä.

minttusuklaafondant

Valmista lisäksi vielä pannullinen hyvää, vahvaa kahvia ja tarjoa sen kanssa erikseen kermavaahtoa. Jokainen voi itse annostella kahviinsa nokareen kermavaahtoa ja ripotella pinnalle mausteita, kuten kardemummaa, kanelia, neilikkaa, tai suklaa- tai appelsiiniraastetta. Aikuisten kermavaahdosta voi maustaa vaikka manteliliköörillä, rommilla, konjakilla tai viskillä. Lapsille maistuu tietenkin kaakao vastaavilla herkuilla.

mausteinen kahvi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Isänpäivän paras ateria! Valmista sienikeittoa, karitsankyljyksiä ja hasselbackan perunoita päivänsankarille

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X