Ruoka

Itä-Helsingin parhaat ruokapaikat: Näissä ravintoloissa haluat käydä herkuttelemassa eksoottisilla mauilla!

Itä-Helsingin parhaat ravintolat kutsuvat herkuttelemaan! Marco Kosonen ja Petri Stenman listaavat Itä meidän -kirjassa joukon kiinnostavia ruokapaikkoja, jotka on melkein pakko lähteä testaaman tältä istumalta!

Nyt lähdetään makumatkalle Itä-Helsinkiin! Marco Kosonen ja Petri Stenman tutkailevat synnyinseutujaan uutuuskirjassa Itä meidän (Like 2019), ja vinkkaavat teoksessa myös suuren joukon kiinnostavia ruokapaikkoja. Ovatko nämä Itä-Helsingin parhaat ravintolat?

Poimimme kirjasta kaksikon kiinnostavimmat vinkit itähelsinkiläisiin ravintoloihin. Kuinka monessa näistä olet jo käynyt maistelemassa herkullisia sapuskoita?

Lue myös: 60 asiaa, jotka voit tehdä Helsingissä ilmaiseksi

Puotinharju

Itäkeskuksen Puhoksella on useita kiinnostavia ravintoloita, jotka tarjoilevat makuja Lähi-idästä. Puotinharju Nemroz 21, Ravintola Kirkuk ja Ravintola Arbailo saavat kaikki erityismaininnan kirjassa.

”Kaikkien ravintoloiden tarjonta on varsin lihapainotteista, mutta totta kai niistä saa myös kurdien ja Lähi-idän keittiöön kuuluvia tahnoja ja salaatteja, falafelejakin yleensä löytyy. Alkoholia ei ole kaupan. Hinnat ovat laatuunnähden suorastaan naurettavan alhaisia: maittavan, täyttävän ja ravitsevan annoksen alkusalaatteineen ja -keittoineen saa jopa kympillä myös ilta-aikaan. Ja palvelu pelaa ystävällisesti ja ripeästi”, Petri Stenman hehkuttaa kirjassa.

Roihuvuori

Marco Kosonen törmää Roihuvuorta tutkaillessaan sekä japanilaiseen Zheng Sushi Bariin että thaimaalaiseen ravintolaan Wan Arou.

”Olen kuullut molemmista hyvää, ja koska käveleminen on alkanut hiukoa, päätän testata jommankumman”, Kosonen kirjoittaa kirjassa.

Hän päätyy sushibaariin, joka on kuitenkin pikemminkin take away -paikka kuin lounasravintola. Olutta ei ole tarjolla.

”Ruoka on kuitenkin erinomaista ja sitä saa kohtuullisella hinnalla eteensä reilun annoksen. Olen tiennyt jo pitkään, että monikulttuurisessa Itä-Helsingissä saa monenlaista laadukasta etnistä ruokaa, mutta Zheng Sushi Bar onnistuu silti yllättämään minut. Itään voi siis sukeltaa myös kulinaariselle seikkailulle”, Kosonen toteaa.

Lue myös: Helsingin erikoiset kahvilat – Nämä kahvilat hurmaavat ainutlaatuisuudellaan!

Herttoniemi

Herttoniemestä löytyy Ravintola Siilinpesä. Siellä pääsee nauttimaan koko Helsingin suurimmista pizzoista, Sukupizzasta.

”Se on halkaisijaltaan 80–90 senttimetriä ja kuljetuslaatikkoon pakattuna sitä täytyy kallistaa, jotta se mahtuu ovesta ulos. Kyseinen kuljetusoperaatio on tallentunut myös Notkean rotan Paluu betoniin -videoon”, Marco Kosonen kertoo kirjassa.

Erityismaininnan saa myös herttoniemestä löytyvä turkkilais-italialainen trattoria Il Faro. Se on Marco Kososen mukaan ”saanut luotettavalta lähteeltä Herttoniemenrannan parhaan arvosanan sapuskoistaan”.

Kontula

Myös Kontulasta löytyy ansiokkaita ruokapaikkoja, jotka kirjan kirjoittajien mukaan kannattaa käydä testaamassa. Sekä ravintola Tikke että arabiravintola Shisha Grill nousevat teoksessa esiin positiivisissa merkeissä.

”Ostarilla irakilainen ravintola Tikke, josta saa edullisia hiiligrillissä kypsennettäviä lihaisia vartaita, joskin salaateilla, tahnoilla ja keitolla kasvissyöjäkin saa vatsansa täyteen. Toinen vastaavanlainen grilliravintola on arabivaikutteinen Shisha Grill. Sieltäkin lihavartaan runsaine lisukkeineen saa kympillä, ja sisällä on myös tupakointihuone, jossa voi polttaa aterian päälle vesipiippua”, Petri Stenman kirjoittaa kirjassa.

Mitkä ovat sinun mielestäsi Itä-Helsingin parhaat ravintolat? Kerro kommenteissa!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Itä-Helsingin parhaat ruokapaikat: Näissä ravintoloissa haluat käydä herkuttelemassa eksoottisilla mauilla!

Ruokafanaatikko

Ramsinniemessä oleva Ravintola Furu! Ruoka ja palvelu pelkkää priimaa ja ympäristö silmiä hivelevä =)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.