Itsenäisyyspäivän rento menu

Vietä itsenäisyyspäivää rennosti hyvän seuran ja herkullisen purtavan merkeissä. Maukkaissa suupaloissa maistuvat chorizo-makkara, katkarapu sekä appelsiini.

Vieraille maistuu lämmittävä glögi. Kokeile omenaista glögiä, joka antaa raikasta vaihtelua perinteiselle punaviiniglögille. Valkoviinistä ja omenamehusta keitettävä glögi maustetaan kanelilla, vaniljalla ja tähtianiksella. Alkoholittomaksi vaihtoehdoksi sopii mainiosti tumma karpaloglögi, jossa maistuu muun muassa kardemumma ja inkivääri.

Chorizopiirakat

Pienet chorizopiirakat maistuvat kuuman glögin seurana. Piirakoiden täyte tehdään chorizo-makkarasta, punasipulista sekä paprikasta. Ranskankerma pehmentää piirakoiden mausteista makua.

Herkulliset perunablinit saavat ihanaa makua voissa paistamisesta. Valmiit blinit päällystetään jogurttikastikkeella ja valkosipulisilla katkaravuilla.

Avokadosalaatti

Suolaisten syötävien kumppaniksi sopii raikas avokadosalaatti, joka saa hedelmäisyyttä tuoreesta ananaksesta ja granaattiomenasta. Maukkaat pinjansiemenet ja sitruunainen salaatinkastike viimeistelevät helpon salaatin.

Appelsiini-suklaabrowniet ovat makea lopetus illalle. Perinteiset browniet saavat pintaansa herkullisen marmoroinnin appelsiini-tuorejuustoseoksesta. Tarjoile brownie palat juhlan kunniaksi kuohuvan kera.

Appelsiini-suklaabrowniet

Lisää ruokaideoita itsenäisyyspäivään:

Itsenäisyyspäivän herkullinen menu
Helpot cocktailpalat itsenäisyyspäivän juhliin
Itsenäisyyspäivän menu
Ruoka.fi: Itsenäisyyspäivän Suomi-menu: maa-artisokkakeittoa ja hirvipullia jallu-kermakastikkeessa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Itsenäisyyspäivän rento menu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X