Ruoka

Itse tehty sinappi maistuu jouluna – joulusinappi 6 tavalla

Kotitekoinen sinappi tuo ainutlaatuisen maun joulukinkun pinnalle ja herkkua voi purkittaa myös ystävälle lahjaksi. Väkevä, viikunainen tai pikaversio – jokainen kotikokki löytää varmasti oman suosikkinsa kuuden sinappi-ohjeen joukosta.

Sinappi on kinkun paras kaveri. Herkkuun tulee runsaasti sinappijauhetta, sokeria ja kermaa, jotka muodostavat sinapin perustan. Lopputulos viimeistellään etikalla, konjakilla ja kuivatulla rakuunalla. Halutessaan joulusinapin joukkoon voi sekoittaa raikasta omenasosetta, joka tuo taatusti porsaan parhaat puolet esiin. Kokosimme tähän parhaat sinappireseptit!

Sinappi-ohje muuntuu mausteilla moneksi

l460_191444-bdafc5a6-51cf-41eb-b066-6b62dd84fba3.jpg

Mikäli kaipaat potkua joulupöytään, on mummon extra-väkevä sinappi juuri sinua varten. Pieni varoituksen sana on paikallaan, sillä isoäidin reseptillä valmistuu erittäin tuju lopputulos. Mikäli makuhermosi kaipaavat hieman hellempää kohtelua, voi sinapin voimakasta makua miedontaa lisäämällä sokerin määrää.

Herkullinen konjakkisinappi hellii aikuisten makunystyröitä. Sinappijauhe, sokeri, kananmunan keltuaiset ja muut perinteiset valmistusaineet saavat rinnalleen hieman eksotiikkaa, kun joukkoon lisätään pieni määrä mangochutneyta. Maittava sinappi kerää taatusti kehuja ja reseptiä kysellään vielä seuraavanakin jouluna.

sinappi - ruokalahjat joulu

Viehättävä viikunasinappi ja vastapaistettu kinkku muodostavat täydellisen makuparin. Kuivatut viikunat keitetään hilloksi sokerin ja vesitilkan kanssa, minkä jälkeen sinapin valmistus jatkuu tuttuun tapaan. Valmis herkku saa makuuntua jääkaapissa vähintään vuorokauden, jotta kaikki ihastuttavat aromit pääsevät valloilleen.

l460_191446-bdafc5a6-51cf-41eb-b066-6b62dd84fba3.jpg

Kuivattujen hedelmien ystävä loihtii joulupöytään pehmeää aprikoosisinappia. Luontaista makeutta herkkuun tuovat kuivatut aprikoosit ja vaaleat rusinat, jotka kuuluvat kiinteänä osana joulun makumaailmaan. Sinapissa maistuvat lisäksi pinjansiemenet, omenaviinietikka ja sinapinsiemenet. Samettinen lopputulos valmistuu sauvasekoittimen avulla, jolloin valmiiseen sinappiin ei taatusti jää sattumia.

jouluruoka

Tahmea pikasinappi on kiireisen kokin valinta. Kaupan valmis Koti-sinappi saa uuden ilmeen aromikkaan fariinisokerin avulla, kun ainekset kiehautetaan kattilassa tahmeaksi herkuksi. Maukas sinappi sopii niin kinkun pinnalle kuin sen rinnalle, joten sinappia kannattaa valmistaa kerralla molempiin tarkoituksiin.

Vinkkejä ja ohjeita kinkunpaistajalle: Näin sulatat joulukinkun Joulukinkun paistaminen Joulukinkun kuorrutus Joulukinkku

Lue myös Anna.fi: Perinteinen joulukinkku

Kommentoi

Kommentoi juttua: Itse tehty sinappi maistuu jouluna – joulusinappi 6 tavalla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.