Jauhelihamureke ja muut arjen helpot jauheliharuoat
Lihamureketaikina muuntuu moneksi. Sen täytteeksi voi lisätä juustoa, kasviksia, sieniä, jopa keitettyjä kananmunia. Mausteilla mureke saa välimerellisen tai itämaisen vivahteen.
Helpot jauhelihapihvit syntyvät sipulikeittojauheella maustetusta lihamureketaikinasta, joka muotoillaan pihveiksi ja kypsennetään uunissa.
Perinteinen jauhelihamureke on ihana arkiruokaklassikko, jonka makuun saa vaihtelua, kun pyöräyttää murekkeen lampaan- tai broilerinjauhelihasta.
Kreikkalainen lihamureke täytetään fetajuustolla ja peitellään munakoisoviipaleilla.
Chilillä ja parmesaanilla maustetut lihapullat kypsennetään paistamisen sijaan keittämällä pyörykät välimerellisessä tomaattikastikkeessa.
Turkkilaiset varraslihapullat saavat makua rusinoista, kanelista, juustokuminasta ja yrteistä. Mausteiset varraslihapullat tarjotaan hedelmillä makeutetussa tomaattikastikkeessa.
Lisää ruokaideoita arkeen:
Mureke monella tapaa
Arjen helpot ruoat
Koko viikon ruokalista
Siskonmakkarakeitto ja muut herkkusopat
Ruoka.fi: Mitä ruoaksi jauhelihasta
Kuvat: Kristiina Kurronen/OM-arkisto
Keskustelu
Kommentoi juttua: Jauhelihamureke ja muut arjen helpot jauheliharuoat