Jauheliharuoat ja muut arkiherkut

Jauhelihasta syntyy nopeaa, edullista ja helppoa arkiruokaa. Murekkeen tai pyörykät voi pyöräyttää myös kasviksista, kalasta, kalkkunasta tai broilerista.

Kreikkalainen mureke on vaivaton uuniruoka, joka saa makua lampaan jauhelihasta ja feta-juustosta. Sekoita murekeainekset, taputtele seos vuokaan ja jätä tunniksi uuniin kypsymään perunoiden kanssa.

Munakoisokääryleet täytetään lampaan jauhelihalla ja kypsytetään uunissa tomaattikastikkeen ja parmesaanin kera. Kääryleet voi tehdä jo edellisenä iltana, sillä niiden maku vain paranee lämmitettäessä.

Kiireettömän bolognese on edullinen ja maukas pastakastike, jonka saa mieluusti antaa muhia tuntikausia. Seuraavan päivän ruoan voikin haudutella kypsäksi jo edellisenä iltana.

Myös kätevän emännän vorschmack pitää pitkästä haudutusajasta. Vorschmack tarjotaan smetanan ja uuniperunoiden kanssa.

Broilerin jauheliha on melko miedonmakuista, joten siihen voi surutta lisätä happoa, pippuria, suolaa, värjääviä mausteita sekä ripauksen makeutta. Broileripyörykät saavat potkua, kun ne tarjotaan curryvoissa kypsennettyjen sipuli- ja omenakuutioiden kera.

Kasvissyöjän mureketaikina valmistetaan kikherneistä ja paistetaan rapsakoiksi falafelpihveiksi. Taikina saa makua sipuleista, seesamitahnasta ja ripauksesta intialaisen keittiön mausteita. Taikinasta voi paistaa myös herkullisia pyöryköitä.

Liemessä kypsennetyt haukipyörykät ovat lempeää ruokaa, joka sopii niin juhla-aterian alkukeitoksi kuin toipilaan ruokahalun herättäjäksikin.

Kokeile myös maukkaita lihapullareseptejä ja muita nopeita ja helppoja arkiruokia.

Kuvat: Norman Ojanen

 

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jauheliharuoat ja muut arkiherkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X