Joulu

Jouluaaton menu

Joulu ja herkuttelu kuuluvat yhteen. Aattoillan aterialla nautitaan uusia ja perinteisiä herkkuja.

Alkupalaksi tarjoillaan somia suupalasillejä, jotka on maustettu kolmella tavalla.

Sipulisilli ja perunaletut maistuvat smetanan kanssa, puolukkasilli tarjoillaan saaristolaisleivän kera ja sillikaviaaria sipaistaan leipäpalan tai perunaviipaleen päälle.

Muhkeassa ja mehevässä joululeivässä maistuvat kastanjat ja pinjansiemenet. Maalaiskalkkunapateessa on makoisina sattumina pistaasipähkinöitä ja kuivattuja karpaloita.

Keltaista rosollia ja joulupossua

Kullankeltainen rosolli syntyy keltajuurista, perunasta, lantusta ja omenasta. Punakaalisalaatissa maistuvat kuivatut hedelmät ja mausteinen glögi.

Värikkääseen, mausteiseen kasvisbulgurisalaattiin tuo potkua muun muassa chili.

Mehevä porsaankylkirulla sopii tarjottavaksi pienelle jouluvierasjoukolle. Miedossa lämmössä herkulliseksi kypsyvän possurullan seuraan sopivat uunissa paahdetut selleriperunat ja makea omenasinappikastike. Myös lämmin ruusukaalisalaatti sopii lisukkeeksi porsaanlihalle.

Munatotitrifle ja pientä makeaa

Marjaisa munatotitrifle on näyttävä jälkiruoka, jonka voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Sen pohjaksi käyvät myös kakkupöydästä jääneet, hieman kuivahtaneetkin mauste- ja kuivakakut.

Marsipaanitaatelit ja luumukanapeet ovat aattoillan pieniä herkkupaloja. Kanelihapankorppujen päälle höyläistään siivu hyvää juustoa ja kumotaan nokare makeaa lakkahilloa.

Siemaus itse tehtyä marjalikööriä keventää oloa jouluaterian jälkeen ja saattaa maistua joulupukillekin.

Kuvat: Kristiina Kurronen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluaaton menu

louise28

Kirjoitin ,että tykkään ,mutta en niin uuidenlaisesta menu;sta.Porsaan rulla sopii,mutta rosolli kuuluu silien ja lohien ja pateiden ja poron joukkoon.Tein aikaisemmin punakaali salaattia ja se oli vieraista erittäin hyvää.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.