Jouluhalko, hedelmäkakku ja muut kahvipöydän jouluiset klassikot

Kurkistus muiden Euroopan maiden jouluherkkuihin saa veden herahtamaan kielelle. On aika kaivaa leivontavälineet esille ja loihtia kahvipöytä täyteen kansainvälisiä leivonnaisia.

Vaalea jouluhalko tuo palan ranskalaistunnelmaa joulupöytään. Kaunis kääretorttu kätkee sisäänsä reilun kerroksen suussa sulavaa Nutellaa ja raikasta aprikoosimarmeladia. Kahvipöydän komistus hunnutetaan ohuella mantelimassakerroksella, joka koristellaan ohuilla suklaaraidoilla.

englantilainen-hedelmakakku

Kuivatut aprikoosit, viikunat, taatelit ja cocktailkirsikat saavat uuden elämän, kun ne upotetaan englantilaiseen hedelmäkakkuun. Tilkka konjakkia viimeistelee maittavan taikinan, joka kaadetaan kookoshiutaleilla vuorattuun vuokaan. Samalla ohjeella voidaan valmistaa myös suloisen pieniä hedelmäkakkusia, jolloin taikina jaetaan useisiin leivosvuokiin yhden suuren vuoan sijaan.

stollen

Saksalaisilta joulutoreilta tutut stollenit ovat tuttu näky suomalaisten kauppojen pullahyllyillä joulun aikaan. Stollen valmistuu näppärästi myös kotikeittiössä, jolloin leipuri pääsee upottamaan sormensa kuivatuilla hedelmillä, pähkinöillä ja raastetulla mantelimassalla maustettuun taikinaan. Valmiit pullat hunnutetaan reilulla kerroksella tomusokeria.

irlantilainen-viskikakku

Mikäli kaipaat vaihtelua perinteiselle taatelikakulle, on irlantilainen viskikakku juuri sinua varten! Kuivatut viikunat rouskuvat hampaissa, kun vieraat nauttivat kakun herkullisista aromeista. Reilu loraus viskiä, ripaus piparimaustetta ja appelsiinin raastettu kuori tuovat mainion säväyksen joulun mehevimpään kahvikakkuun.

marengilla-hunnutettu-jaatelokakku

Marengilla hunnutettu jäätelökakku on lumenvalkea ihanuus, jonka samettisuus hurmaa vieraat takuuvarmasti. Kuohkean marenkikerroksen alta paljastuu makea kakkupohja, raikasta puolukkasorbettia ja täyteläistä vaniljavanukasta. Jääkylmä herkku käytetään nopeasti uunissa, jolloin marenkiin saadaan vieno rusketus.

panettone

Italialainen panettone yhdistelee joulun parhaita makuja: suklaata, korintteja ja kandeerattuja hedelmäpaloja. Kuohkeassa kakussa on häivähdys kardemummaa ja muskottipähkinää, joiden ihanat aromit hurmaavat jo leipomishetkellä. Valkea tomusokeripinta viimeistelee herkän leivonnaisen.

Lisää joululeivonnaisia:
Joulun parhaat täytekakut ja leivonnaiset
Leivo helppoa ja hyvää jouluksi
Kakku kruunaa joulupöydän
Karpalo ja puolukka maustavat joulun leivonnaiset
Ruoka.fi: Joulun parhaat maustekakut

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jouluhalko, hedelmäkakku ja muut kahvipöydän jouluiset klassikot

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X