Jouluinen täytekakku x 5

Näyttävä täytekakku on juhlapöydän kruunu. Se käy jouluaterian jälkiruoaksi tai kahvipöydän tarjottavaksi.

Sokerikuorrutteinen suklaakakku vie kielen mennessään ainakin kaikilta suklaahiiriltä, sillä suloisen täytekakun täytteenä on sekä maito- että valkosuklaamoussea ja kakkupohjassakin maistuu tumma suklaa.

Luumujen ystävät puolestaan ihastuvat yltäkylläisen jouluiseen luumutäytekakkuun, joka täytetään luumusoseella ja kermavaahdolla ja koristellaan marinoiduilla luumuilla ja pikkuruisilla luumutortuilla.

Tertun joulukakku on melko perinteinen täytekakku, jonka pohja maustetaan joulumausteilla. Raikas täyte syntyy karpalohillosta ja kermarahkasta.

Monista tutuista täytekakuista voi tehdä hiukan jouluisemman version täytettä ja kuorrutusta vaihtamalla. Esimerkiksi karpalo-valkosuklaasacher on joulupöytään sopiva, puna-valkea versio perinteisestä sacherkakusta.

Prinsessan luumukakku puolestaan on saanut inspiraation tutusta prinsessakakusta, mutta täytteessä maistuu vadelman sijaan luumu ja kuorrutus valmistuu lumivalkeasta marsipaanista.

Lisää jouluisia leivontaideoita:
Uudet ja perinteiset joululeivonnaiset
Joulun parhaat pikkuleivät
Jouluhalko viidellä tapaa
Joulun uudet leivonnaiset
Ruoka.fi: Piparkakku tuoksuu joululta

Kuvat: Jorma Marstio ja Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jouluinen täytekakku x 5

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X