Joulukarkit ja -makeiset valmistuvat kotikeittiössä

Marmeladien, toffeiden, tryffelien ja muiden suussa sulavien joulukarkkien valmistaminen on mukavaa joulupuuhaa, johon perheen pienimmätkin osallistuvat mielellään. Kauniisti pakattuna itse tehdyt makeiset ovat myös oiva joululahja.

Marmeladien maustamisessa ja värjäämisessä vain mielikuvitus on rajana. Punaiset marmeladimakeiset saavat värinsä ja makunsa puolukka- ja mansikkamehusta.

Aprikoosimarmeladeihin käytetään hedelmäsosetta. Omenaisiin hedelmämarmeladeihin voi lisätä tilkan haluamaansa esanssia ja karamelliväriä.

Kermatoffeisiin sopii piparminttuaromi, kaakaojauhe sekä manteli- tai pähkinärouhe. Valkosuklaafudgeissa maistuvat kuivatut karpalot.

Tryffeleitä ja muita suklaamakeisia

Tryffelit maustetaan vaniljalla ja kaakaolla, aikuisten versioon voi lisätä tilkan likööriä, rommia tai konjakkia.

Vaaleiden kirsikkatryffelien pohjalle kätketään kirsikan puolikkaat. Kokeile myös aromikkaita appelsiinitryffeleitä ja mantelisia marsipaanitryffeleitä.

Suklaasuukkosten sisälle piilotetaan marinoituja aprikoosipaloja. Suklaanamut saavat makua hedelmistä ja pähkinöistä. Valkosuklaa-mantelinamien maussa on häivähdys limeä ja pistaasia.

Rocky road -suklaaseen voi käyttää oman maun mukaan esimerkiksi vaahtokarkkeja, keksimuruja, erilaisia pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä.

Pähkinäinen viikuna-suklaasalami pyöritellään makkaran muotoisiksi tangoiksi, jotka kieritellään tomusokerissa.

Katso täältä ideoita makeisten paketoimiseen.

Avainsanat

Keskustelu

itse olen tehnyt paaljon riisisuklaata johon tulee: 125gkookosrasvaa,1dlkaakaojauheita,2dltomusokeria ja 8dl riisimuroja .

kookosrasva sulatetaan ja sekoitetan muihin aineksiin. säilyy jääkaapissa, tai kylmiössa.

Tiedätkö, voisko kookosrasvaa korvata jollain muulla rasvalla? Esim margariinilla tai voilla?

Kommentoi juttua: Joulukarkit ja -makeiset valmistuvat kotikeittiössä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X