Joulukarkit sopivat lahjaksi

Parhaat joululahjat ovat syötäviä. Suklaisia joulukarkkeja annetaan lahjana ja nautitaan herkkujen lomassa. Omatekoinen karkki viestii välittämisestä: olen nähnyt vaivaa vuoksesi ja haluan antaa sinulle jotakin oikein hyvää. Lahjaksi niitä voi antaa ystäville, vanhemmille tai vaikka puolisolle.

joulukarkit

Joulukarkkeja voi varioida käyttämällä eri hedelmiä, suklaalaatuja, muotoja tai koristeita. Suklaakarkit säilyvät 1-2 viikkoa ja ne tulee säilyttää viileässä. Tiedätkö mikä on lahjansaajan lempimaku? Ripottele sitä sulan suklaan pinnalle ja paketoi makeiset kauniisti.

joulukarkit

Rocky Road -karkkeihin sekoitetaan yltäkylläisesti erilaisia herkkuja: suklaata, maapähkinävoita, suolapähkinöitä, vaahtokarkkeja ja kuivattuja marjoja. Makeat herkut voi valmistaa pieniin karamellivuokiin ja koristella vaahtokarkeilla, jolloin ne ovat kuin minikokoisia leivoksia. Helpompi tapa on kumota seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja leikata jäähtyneenä annospaloiksi.

Pistaasimarsipaanilla täytetyt ja suklaalla kuorrutetut hedelmät ovat kuin pieniä leivoksia, petits fourseja. Ne sopivat vaikka joulukahvin kanssa tarjottaviksi.

joulukarkit

Lakritsitryffelit pyöritellään lakritsijauheella maustetusta tummasta suklaasta ja hunnutetaan kaakaolla. Koristeeksi sopivat myös värikkäät nonparellit.

Lisää makeita ruokaideoita:
Helpot joulumakeiset
Joulukarkit ja -makeiset valmistuvat kotikeittiössä
Tryffelit ilahduttavat suklaan ystävää
Nekku on helppo joulumakeinen
Ruoka.fi: Kookospallot

Kuvat: Pauliina Salonen

Keskustelu

Kommentoi juttua: Joulukarkit sopivat lahjaksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X