Joulupiparit monella tavalla

Piparit tuovat joulun tuoksun keittiöön. Perinteiset piparit kuuluvat jouluun, mutta joulupiparkakut maistuvat muillakin tavoilla tarjoiltuna.

Joulupiparit kuuluvat perinteiseen jouluun ja niiden leipominen on olennainen osa jouluvalmisteluja. Piparitaikina kannattaa tehdä edellisenä päivänä, jotta se saa rauhassa maustua ja jähmettyä jääkaapissa.

Piparkakut levittävät paistuessaan ihanaa jouluista mausteden tuoksua. Joulupiparit voi paistaa jo hyvissä ajoin, sillä ne säilyvät huoneenlämmössä hyvin, jopa useita kuukausia.

Piparitaikina kestää pakastamista

Piparitaikina kestää myös pakastuksen. Voit valmistaa sen jo hyvissä ajoin ja sulattaa juuri ennen käyttöä.

Voit myös jakaa piparitaikinan 2-3 osaan ja pakastaa erissä. Näin koko piparitaikinaa ei tarvitse paistaa kerralla, vaan tuoreita piparkakkuja voi halutessaan leipoa pitkin joulun pyhiä.

Piparkakut maistuvat joulun pyhinä glögin kera tai kahvipöydässä. Lisäksi ne sopivat loistavasti juustojen, etenkin voimakkaan makuisen sinihomejuuston, kanssa tarjottavaksi.

Piparkakuilla voi koristella myös erilaiset jälkiruoat kuten makeat hyydytetyt kakut ja tortut sekä annosjälkiruoat.

Hyödynnä ylijäämäpiparit

Kun tavalliset piparit kyllästyttävät tai niitä on jäänyt yli, ne voi hyödyntää jälkiruokien valmistuksessa. Piparitaikinasta voi paistaa pohjan jäädykekakulle pohjan.

Murskatuilla piparkakuilla voi maustaa jouluisen luumurahkan tai niistä voi valmistaa piparkakkujäädykkeen. Piparirouhe käy myös panna cottan tai jouluisen panna cottan
maustamiseen.

Nopea piparkakkujäätelö syntyy kun sekoittaa paketilliseen pehmennettyä vaniljajäätelöä murskattuja pipareita. Murskatuista pipareista saa valmistettua myös herkullisen kakkupohjan hyydytettäville jälkiruokatortuille, kuten karpalotortulle tai uunissa kypsennettävälle amerikkalaiselle juustokakulle.

Lue myös: Kuorrutus kruunaa piparin

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Joulupiparit monella tavalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X