Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Joulupuuro

Joulupuuro keitetään vegaanisesti riisijuomaan ja tarjotaan itse tehdyn mantelimaidon ja karamellisoitujen pähkinöiden kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Joulupuuro

  • 2 dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 l riisijuomaa
  • ½ tl suolaa

Mantelimaito

  • 3 dl manteleita
  • 10 dl vettä
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl vaniljajauhetta

Pähkinäseos

  • 2 dl pekaanipähkinöitä
  • 1 dl kuorellisia manteleita
  • 2 rkl margariinia
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl suolaa
  • 1 dl vaahterasiirappia

Valmistusohje

Joulupuuro valmistuu helposti näin:

1. Sekoita kaksi desilitraa puuroriisiä kahteen desilitraan kiehuvaa vettä ja keitä muutama minuutti. Lisää litra riisijuomaa ja kiehauta. Anna puuron kiehua hiljalleen puoli tuntia välillä sekoittaen. Mausta valmis joulupuuro puolikkaalla teelusikallisella suolaa. Riisimaitoa käyttämällä puurosta tulee neutraalin makuinen.

2. Mittaa kolme desilitraa manteleita ja kolme desiä vettä tehosekoittimeen. Soseuta parin minuutin ajan. Lisää loput eli seitsemän desiä vettä ja pidä kone käynnissä vielä minuutin. Kaada seos tiheän siivilän tai harson läpi kulhoon. Siivilöi halutessasi pari kertaa. Mausta mantelimaito 1/4 teelusikallisella suolaa ja teelusikallisella vaniljajauhetta. Kaada mantelimaito pulloon ja tarjoa kylmänä puuron kanssa.

3. Rouhi karkeasti kaksi desilitraa pekaanipähkinöitä ja desilitra kuorellisia manteleita. Paahda niitä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan, kunnes ne saavat paahteisen pinnan. Lisää pannulle kaksi ruokalusikallista margariinia, 1/4 teelusikallinen kanelia, 1/4 teelusikallinen suolaa ja desilitra vaahterasiirappia. Anna kiehahtaa, sekoita ja siirrä jäähtymään leivinpaperin päälle.

4. Viimeistele joulupuuro mantelimaidolla ja pähkinäsekoituksella.

Vinkki! Puuron kanssa maistuu myös sekahedelmäkiisseli.

joulupuuro

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.

Lue myös Anna.fi: Kookos-riisipuuro


Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulupuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.