Joulusinappi kruunaa kinkun

Sipaisu makeaa ja mausteista sinappia leivällä tuo mieleen jouluyön hiukopalan ilman kinkkuakin.

Kotitekoinen joulusinappi kruunaa jouluaterian ja sopii pieneksi viemiseksi joulun aikaan. Keitä sinappia kerralla vaikka kaksinkertainen annos, pakkaa herkku kauniisiin purnukoihin, koristele omatekoisilla etiketeillä ja silkkinauhoilla, ja anna ylimääräiset lahjaksi ystäville.

Joulusinappi maustetaan konjakilla ja rakuunalla. Mukaan voi lisätä myös omenasosetta, ripauksen yrttiä tai tilkan chilikastiketta.

Konjakkisinappi saa makua konjakin ohella valkosipulilla ja mangochutneyllä.

Lisää jouluisia ruokaideoita:
Joulusilli saa makua wasabista
Uunissa kuivatut tomaatit ihastuttavat
Ruokalahjoja pukinkonttiin
Perinteinen joulumenu
Ruoka.fi: Olutsinappi

Kuva: Kristiina Kurronen

Keskustelu

Minusta joulusinappi kuuluu olla makeaa ja väkevää. Minusta on jotenkin naurettavaa miten ihmiset ensin innoissaan keittävät väkevää sinappia jouluksi -ja lorottelevat sitten kermaa väkevään sinappiinsa, joka ei sitten enää maistu väkevältä ainakaan minun suussani. Että väkevä väkevänä ja kermainen kermaisena.

Kommentoi juttua: Joulusinappi kruunaa kinkun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X