Juhannuksen leivonnaiset maistuvat mansikalta ja raparperilta

Juhannuksen juhlapöytään leivotaan upea mansikkakakku, ja juhannuskahveilla herkutellaan mehevillä raparperileivonnaisilla.

Kesän ensimmäiset kotimaiset mansikat kypsyvät useimmiten juuri juhannuksen tienoilla, joten mikäpä sopisi paremmin juhannusjuhlien jälkiruoaksi tai kahvipöydän kuningattareksi kuin upea mansikkakakku.

mansikkakakku

Romanovin mansikkakakku täytetään appelsiinimehussa marinoiduilla mansikoilla ja valkosuklaalla aateloidulla kermavaahdolla.

Kesäunelma on nimensä mukaisesti hattaranpunainen kakkukaunotar, jonka voi täyttää ja koristella joko mansikoilla tai vadelmilla.

Helteisen juhannuksen herkuksi sopii jääkylmä mansikkatorttu, joka sopii mantelimarenkipohjien ansiosta myös viljattomaan ruokavalioon.

mansikkakakku

Minttu-mansikkakakku on helppo leipoa mökkikeittiössäkin, sillä keksipohjainen kakku valmistuu ilman uunia.

Mökkijuhannuksen jälkiruoaksi sopii loistavasti myös pavlova, joka valmistuu vaatimattomassakin kesäkeittiössä helposti, kun marenkipohjan tekee valmiiksi jo kotona.

Juhannuksen leivonnaisiin sopii mansikoiden ohella myös alkukesän sesonkiherkku raparperi, josta syntyy monta mehevää ja kesäistä kahvileipää.

raparperipitko

Raparperipitko on ihanan perinteinen pullapitko, joka täytetään raparperihillolla.

Valkosuklaa-raparperimuffinit ovat helppoja, mutta hienostuneita leivonnaisia, jotka valmistuvat nopeasti.

Raparperikeikauskakku on herkullinen kahvikakku, jonka juju on karamellisoituneissa raparperinvarsissa.

raparperipiirakka

Maisemakahvilan raparperipiirakan täytteeksi sopii omena, raparperi tai marjat, kuten mustikat, vadelmat, karviaiset tai viinimarjat. Mehevästä ja maukkaasta piirakasta riittää tarjottavaa isollekin joukolle, sillä sitä leivotaan kerralla koko pellillinen.

Raparperi-marenkipiirakka sopii juhannusaterian jälkiruoaksikin. Kirpakka raparperi kesyyntyy, kun täytteeseen lisää banaania ja koko komeuden hunnuttaa makealla marengilla.

Lisää ruokaideoita juhannukseksi:
Juhannusherkut kokataan keskikesän antimista
Parhaat juhannusherkut
Juhannuksen parhaat kesäjuomat
Grillikekkereiden juhannusherkut
Ruoka.fi: Rento juhannusmenu

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juhannuksen leivonnaiset maistuvat mansikalta ja raparperilta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X