Juhlapöydän makeat herkut

Pian saamme kattaa pöydän päivänsankareille, vastavalmistuneille ja hääpareille. Keväiseen kahvipöytään kootaan juhlittavan omia lempileivonnaisia täytekakusta pikkuleipiin.

Raikkaan rahkakakun kesäiset maut vievät kielen mennessään. Makea mansikka saa raikkaan makuparin kirpakasta limetistä. Keksipohjainen ja rahkatäytteinen kakku on helppo tehdä etukäteen odottamaan juhlapäivää.

Aprikoosihillolla ja suklaisella kermarahkalla täytetty suklaatäytekakku sopii sekä gluteenitonta että laktoositonta ruokavaliota noudattaville juhlavieraille.

Marenkisen makeat pikkupavlovat ovat gluteenittomia trendileivoksia, jotka voi täyttää sesongin hedelmillä tai marjoilla.

Ylioppilas ilahtuu ylläri-äkäisestä salmiakki-brownieleivoksesta. Suklaisen kuoren alta porhaltaa sähäkkä salmiakki.

Brownieiden kaveriksi juhlapöytään sopivat leivonnaisten vaaleat versiot, blondiet, joissa maistuu valkosuklaa.

Pullaa ja pikkuleipiä

Pullan ystävä ilahtuu lempileivonnaisestaan aina. Juhlapulla on pieni ja sievä, kuten mantelimassalla täytetty mantelipulla.

Näyttävästi koristellut pikkuleivät ovat minileivoksia, jotka ovat ainakin pikkuvieraiden mieleen. Muroleivät täytetään hillolla tai sitruunatahnalla ja koristellaan somiksi tomusokerikuorrutuksella ja koristerakeilla.

Suklaanystävien mieleen ovat helpot suklaiset haarukkaleivät tai suklaasuupalat, jotka täytetään tummalla suklaalla ja maapähkinävoilla.

Vadelma-valkosuklaamacaronit tuovat hempeän, tyttömäisen lisän pikkuleipävadille.

Lisää ruokaideoita juhliin:
Mahtavat juhlakakut
Suklaakakku vie kielen mennessään
Kuivakakkuja ja pikkuleipiä kahvipöytään
Noutopöydän suolaiset suupalat
Ruoka.fi: Kevätjuhlan menu

Kuvat: Jorma Marstio

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juhlapöydän makeat herkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X