
8 vinkkiä noutopöytään – noudata näitä ohjeita, niin onnistut
Keväällä ja kesällä on monta syytä juhlaan. Poimi juhlien järjestäjän parhaat vinkit ja uudet maistuvat suosikit omaan noutopöytääsi. Näillä ohjeilla onnistut!
Juhlat tulossa? Poimi tästä tärpit ja rakennat stressittä onnistuneen tarjoilun.
Lue myös: Maidottomia, gluteenittomia ja vegaanisia leivonnaisia juhlapöytään
Tärpit noutopöytään:
- Rakenna noutopöytä isolle juhlijajoukolle mielellään niin, että pöytää voi kiertää kahdesta suunnasta.
- Kirjoita pöytään menutaulu tai jokaisen ruoan eteen tarjottavan nimi.
- Varaa jokaiselle tarjottavalle omat ottimet.
- Muista huomioida erityisruokavaliot. Kysy ruoka-allergioista ennakkoon jo kutsun yhteydessä.
- Noutopöydästä usein santsataan. Varaudu siis lautasiin tuplamäärällä.
- Jos ruoka herkutellaan seisaaltaan, varaudu sellaisiin ruokiin, jotka voi syödä pelkällä haarukalla.
- Rakenna juomapöytä erikseen, jolloin noutopöytään ei kerry jonoa.
- Makeiden herkkujen kanssa maistuu kahvi. Varaa kaksi kuppia vierasta kohden. Puolen kilon paketista valmistuu noin 65 kuppia.
Lue myös: Muistilista järjestäjälle: Paljonko ruokia noutopöytään?
Helposti valmistaikinasta
Valmistaikinat ovat oikaisijan unelma. Poimi pakastealtaasta valmis lehtitaikina, paista se rapeaksi ja levitä päälle sushista tuttuja raaka-aineita, kuten wasabilla mautettua tuorejuustoa, graavilohiviipaleita ja garia eli sushi-inkivääriä. Täytä lehtitaikinapiirakat vasta juuri ennen juhlien alkua, jotta pohjat eivät sitkisty.
Punaisella pestokastikkeella, pinjansiemenillä ja fetajuustollä täytetyt pasteijat on helppo herkku juhlapöytään. Taikina tehdään valmiista lehtitaikinasta, joten tällä ohjeella on mahdotonta iskeä harhaan.
Ohjeet:
Aurinkokuivatut tomaatti-fetapasteijat
Kylmä porkkana-melonikeitto
Inkiväärillä maustettu kylmä porkkana-melonikeitto sopii täydellisesti noutopöytään. Voit valmistaa keiton kannuun tai tarjota sen hauskasti shottilaseista. Seuraksi sopivat vaikkapa mozzarella ja suolakeksit.
Ohje: Kylmä porkkana-melonikeitto
Bataatti-guacamoletoastit
Vegaanillekin sopivat suolaiset suupalat valmistuvat paahdetuista bataattiviipaleista ja kermaisesta avokadotahnasta eli guacamolesta. Bataattipohjat voi paistaa jo etukäteen, mutta tee guacamoletäyte vasta juuri ennen juhlien alkua.
Ohje: Bataatti-guacamoletoastit
Salaateilla saa juhlapöytään väriä, ruokaisuutta ja raikkautta.
Kvinoatabbouleh ilahduttaa raikkaudellaan. Kurkusta, tomaateista ja erilaisista yrteistä koottu salaatti saa lisämakua kastikkeesta, jossa maistuu sitruuna ja valkosipuli. Kvinoatabbouleh on gluteeniton ja vegaaninen, joten se sopii ihan jokaiselle juhlavieraalle.
Ohje: Kvinoatabbouleh-salaatti
Pekonilla höystetty ja parmesaanikastikkeella mehevöitetty salaatti todistaa, että pastasalaatti on kaikkea muuta kuin tylsä valinta noutopöytään. Valitse salaattiin napakkalehtistä romainea, joka kestää tuhdin kastikkeen hentolehtistä salaattia paremmin.
Ohje: Pancetta-pastasalaatti
Mehevä katkarapusalaatti on juhlien vetonaula. Lyömättömän hyvä salaatti kootaan katkarapujen lisäksi ananaksesta sekä emmentaljuustokuutioista ja viimeistellään juhlakuosiin majoneesikastikkeella. Tujaus sriracha-chilikastiketta tuo salaattiin sopivasti asennetta.
Ohje: Sriracha-katkarapusalaatti
Hauskat suupalat syntyvät rullista
Kun juhliin kaivataan pikkunaposteltavaa, ratkaisu löytyy rullista. Ohueksi paistetun munakkaan väliin sopii tuorejuusto ja kylmäsavulohi, serranokinkkuviipaleiden väliin vuohenjuusto sekä paahdettu paprika. Ohuiden kurkkuviipaleiden väliin voi rullata sushista tuttuja aineksia. Näitä juhlavia herkkuja on helppo valmistaa kerralla suurikin määrä.
Ohjeet:
Pitkän matkan vieraille maistuvat ruokaisammat broileri-rucolarullat. Ohueksi nuijittujen broileripihvien väliin kääritään pekonia sekä itse tehtyä rucolapestoa. Lisukkeena toimivat mainiosti helppo hernehummus ja tulinen bataattitahna, joita voi sipaista myös leivälle.
Ohje: Broileri-rucolarullat
Suolaisia piirakoita
Kvinoajauhoista valmistuu herkullinen, gluteeniton piirakkapohja. Piirakan jekku on mehukkaan vuohenjuusto-basilikatäytteen päälle koottu marinoitu tomaattisalaatti. Kesäkurpitsalla ja halloumilla täytetty piirakkapohja puolestaan tehdään voileipäkekseistä. Tuoreet yrtit ja pinjansiemenet tuovat piiraisiin ylellisen lisän.
Ohje: Gluteeniton vuohenjuusto-basilikapiiras
Ohje: Kesäkurpitsa-halloumipiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: 8 vinkkiä noutopöytään – noudata näitä ohjeita, niin onnistut