Coquito – joko olet testannut joulun hittijuomaa?

Coquito on taivaallisen pehmeä ja herkullinen. Uskomattoman helposti valmistuva juoma on noussut suosioon etenkin vegaanien keskuudessa, koska se tehdään kookosmaidosta.

Coquito on puertoricolainen joulujuoma, jossa maistuu kookos ja joulusta tutut mausteet.

Lue myös: 6 x drinkki: Hurmaavat juhlajuomat ja niille sopivat suupalat

Coquito on espanjaa ja tarkoittaa pientä kookosta. Todellinen kookospommi se onkin! Etelä-Amerikassa Puerto Ricossa ei tule joulua ilman tätä juomaa. Se on heille sama kuin glögi meille suomalaisille. Coquito kuuluu joulun- ja uudenvuodenajan juhlintaan olennaisesti.

Coquitoa verrataan usein munatotiin, mutta sillä ei ole muuta yhteistä kuin väri. Kananmunaa siihen ei tule, eikä muitakaan eläinperäisiä raaka-aineita, joten se on myös täydellinen juoma vegaanille, joka haluaa lasiin jotain muuta kuin glögiä.

Coquito tehdään kookosmaidosta, kondensoidusta maidosta, rommista ja mausteista. Kondensoitua maitoa on saatavilla myös vegaanisena kookosmaidosta tehtynä. Coquito-juoman suosio alkoi leiviämään vegaanipiireissä tämä herkun tultua kauppoihin. Suomessa vegaanista kondensoitua kookosmaitoa saa ainakin SpiceUp! -merkiltä, jota myydään lähes kaikissa marketeissa.

Alkuperäinen resepti ei ole vegaaninen, koska siihen on käytetty tavallista makeaa kondensoitua maitoa. Jos ohjeen vegaanisuus ei ole sinulle tärkeää, käytä tavallista kondensoitua maitoa.

Coquito juodaan usein kylmänä blenderissä sekoitettuna ja jäiden kera, mutta suomalaiseen jouluun se sopii kuumennettuna. Ohjeen löydät Kotilieden arkistosta nimellä coquito.

Mitä on kondensoitu kookosmaito?

Kondensoitu kookosmaito on kookosmaidosta valmistettua tiivistettä, joka on makeutettu sokerilla ja kookossiirapilla. Se on koostumukseltaan paksua ja tahmeaa, jopa siirappimaista.  Kondensoidun maidon kermainen, kookoksinen ja karamellimainen maku sopii täydellisesti jälkiruokiin. Siitä voi keittää kookoskinuskia tavallisen kondensoidun kookosmaidon tapaan tai sitä voi käyttää sellaisenaan jälkiruokiin ja erilaisiin kastikkeisiin.

Se myydään pienessä säilykepurkissa. SpiceUp! -merkin kondensoitu kookosmaito on 320 g:n purkissa. Löydät sen markeiteista leivontahyllystä.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Coquito – joko olet testannut joulun hittijuomaa?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X