Kääretorttu sopii kahvipöytään

Kääretorttu valmistuu nopeasti kahvipöytään tai tuliaisiksi.

Pohjaa ja täytteitä muuntelemalla saat kääretortusta aina uudenlaisen. Muutamaa hyvää niksiä noudattamalla kääretorttu onnistuu varmasti.

Käytä aina huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Vatkaa munat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi ja sekoita jauhot niiden joukkoon siivilän läpi sihdaten ja samalla varovasti sekoittaen, niin ettei vaahto laske.

Samasta syystä sulje uunin luukku varovasti äläkä avaa uunia kypsennyksen aikana. Valmis torttu kumotaan sokeroidulle voipaperille ja annetaan jäähtyä ennen täyttämistä.

Täytä torttu kohtuudella, koska liika täyte pursuaa reunoilta ulos. Kääri torttu rullalle voipaperia apuna käyttäen ja säilytä kylmässä. Kääretortun voi myös pakastaa.

Tavallisen kääretortun lisäksi voit kokeilla puolukkaunelmaa, pähkinäkääretorttua tai aprikoosiyllätystä. Juhlakääretorttu ja marsipaanisuklaakääretorttu täytetään juhlavammilla täytteillä.

Kääretortun voi myös leikata viipaleiksi ja koristella leivoksiksi. Perinteistä torttua muunnellen syntyy myös helppo jäätelöcharlotta. Irlantilainen vadelmarifle rakennetaan kääretorttupohjan päälle piiraaksi.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kääretorttu sopii kahvipöytään

Vastaa käyttäjälle kerkai Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X