Ruoka

Kaipaatko vaihtoehtoa glögille? Tässä kolme höyryävää ja juhlavaa juomaa

Perinteisen glögin lisäksi joulun aikaan voi keittää muutakin kuumaa juomaa. Maistuisiko konjakilla terästetty omena-kanelishotti, lämpimän mausteinen joulusangria tai kuuma appelsiinisiideri? Nämä juomat pitävät sinut takuulla lämpimänä.

Sangria saattaa äkkiseltään siivittää sinut ajatuksissasi Espanjan aurinkoon. Esikuvansa mukaan lämmin joulusangria onkin punaviinipohjainen ja sitrushedelmien raikastama juoma, mutta höyryävän kuumana tarjottuna, brandylla terästettynä sekä kanelilla, neilikalla ja tähtianiksella maustettuna se maistuu eittämättä joululta.

lämmin appelsiinisiideri

Hedelmäinen ja lämpimän mausteinen appelsiinisiideri maistuu erityisen hyvältä viileänä iltana. Se tehdään kuumentamalla kattilassa appelsiinimehua sekä pari pulloa hyvää omenasiideriä ja lisäämällä joukkoon kanelitankoja sekä kokonaisia neilikoita. Juoma saa hautua tovin kannen alla, jotta maut ehtivät rauhassa tekeytyä. Siivilöi sitten mausteet ja lisää lopuksi joukkoon sokeria sekä tujaus appelsiinilikööriä. Viimeistele appelsiinilohkoilla.

kaneli-omenashotti

Tämä juoma pitää sinut takuulla lämpimänä. Omena-kanelishotti on siideripohjainen, appelsiinilla, inkiväärillä ja kanelilla maustettu kuuma juoma, johon tujaus konjakkia, tuo lisää ryhtiä. Myös viski sopii hyvin juomaan konjakin tilalle.

Psssst! Jos glögi kuitenkin on mielestäsi se ainoa oikea joulun juoma, vaihda punaviini vaihteeksi valkoviiniin, lorauta joukkoon pirteää tyrnimehua tai säväytä sahramilla, inkiväärillä ja appelsiinilla, niin saat perinteiseen hetkessä uutta jujua.

Reseptit glögeihin:

vaalea glögi

Vaalea glögi

tyrniglögi

Tyrniglögi

sahramiglögi

Sahramiglögi

Ruoka.fi: Portviiniglögi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaipaatko vaihtoehtoa glögille? Tässä kolme höyryävää ja juhlavaa juomaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.