Viiriäisenmunat

Kaisa Liski loihti menun pääsiäiseen – ota ohjeet lampaanpotkaan, suklaakakkuun ja muihin juhlaruokiin

Kiinteistökuningattarena tunnettu Kaisa Liski on myös taitava kokki, jonka ohjeilla loihdit pääsiäisen herkullisimman aterian. Tarjolla on suloisia alkupaloja, kullankeltaisena hehkuvaa maissi-porkkanakeittoa, mehevää lammaspataa sekä vedet kielelle herauttavaa suklaakakkua.

Pienenpienet täytetyt viiriäisenmunat saattavat kokonsa puolesta herättää hilpeyttä, mutta lumoavat jo ensi suupalalla. Raikkaan sitruuna-aiolin ja pehmeän avokadon yhdistelmä on vastustamaton.

Juhlava porkkana-maissikeitto

Juhlava porkkana-maissikeitto sopii värisä puolesta täydellisesti kevään juhlapöytään, muttei makuakaan sovi moittia. Porkkanasoseesta sekä maissista valmistettu soppa maustetaan currulla ja juustokuminalla. Reilu loraus kuohukermaa loihtii keitosta juhlapöydän tähden.

Ravunpyrstökaviaari

Moderni versio perinteisestä sillikaviaarista tehdään ravunpyrstöistä ja kirjolohen mädistä. Mukana on myös tilliä ja punasipulia sekä tietysti ranskankermaa. Hurmaavat pikkusuupalat syntyvät, kun tarjoat juhlavan ravunpyrstökaviaarin ohuiden näkkileipäviipaleiden päältä.

ylikypsä lampaanpotka

Lammas kuuluu pääsiäispöytään, tottakai! Ylikypsää lampaanpotkaa haudutetaan uunissa useampi tunti, kunnes liha on mureaa ja suorastaan sulaa suuhun. Kielenvievä kastike tehdään keitinliemestä, jonka sekaan on lisätty mustaherukkahyytelöä ja reilu loraus kermaa.

Punssi_suklaakakku

Pääsiäisenä herkutellaan tietysti mämmillä ja pashalla, mutta onneksi pyhäpäiviä on sen verran monta, että kakullekin on tilaa. Erityisesti aikuisten makunystyröitä kutkutteleva punssi-suklaakakku sopii niin pääsiäisaterian päätteeksi kuin kahvipöydän tarjottavaksikin. Ihana kuorrute ja hauskat pääsiäismakeiset viimeistelevät leipomuksen.

Täydennä pääsiäisen juhlapöytä näillä herkuilla:

mimosasalaatti

Mimosasalaatti

marokkolainen lammas

Marokkolainen lammas

suklaajuustokakku

Suklaajuustokakku

Ruoka.fi: Karitsan ulkofilee ja vuohenjuustoherneet

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kaisa Liski loihti menun pääsiäiseen – ota ohjeet lampaanpotkaan, suklaakakkuun ja muihin juhlaruokiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X