Ruoka

Kakkukoulussa pihlajakakku

Bloggaaja Kinuskikissan eli Sini Visan kakkukoulun ensimmäisessä osassa tehdään syksyinen pihlajakakku.

Vangitse syksyn kauneimmat värit marsipaanilehtiin. Syksy saa näkyä ja maistua myös kakun sisällä. Lakan, puolukan ja suklaan yhdistelmä on yhtä aikaa makea ja raikas.

Katso pihlajakakun resepti tästä linkistä.

Marsipaanikuorrutus

1. Kauli marsipaani kaakaojauhotetulla alustalla ohueksi, noin 2,5 millimetrin paksuiseksi levyksi. Silikoninen leivonta-alusta helpottaa: kaakaojauhetta tarvitaan vähemmän. Jos kaulin alkaa tarttua pintaan kiinni, levitä kaakaojauhetta pieni määrä levyn pinnalle. Laita kätesi levyn alle ja nosta kakun päälle.
2. Tasoita pinta ensin kakun päältä. Jaa reunojen vekit tasaisesti. Venytä helmaa ulos kakusta ja paina toisella kädellä marsipaani kiinni kakun pintaan ylhäältä alas edeten. Viimeistele alareuna painamalla marsipaani kämmensyrjällä tiiviisti kakkualustaa vasten.
3. Leikkaa marsipaaniveitsellä ylimääräiset helmat pois. Tavalliseen veitseen marsipaani tarttuu helposti. Puhdista veitsi välillä, jotta leikkausjäljestä tulee siisti.

Koristeet

1. Koristeet voi tehdä valmiiksi värjätystä marsipaanista tai värjää se pastaväreillä, jolloin saat voimakkaampia sävyjä. Ota väriä purkista cocktail-tikulla ja vaivaa marsipaania käsissäsi, kunnes väri on tasainen. Käsineet estävät väriä tarttumasta sormiin.
2. Yhdistä erivärisiä marsipaaneja toisiinsa ja kauli ne yhdessä tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Ripottele levylle tomusokeria, jos marsipaani tarttuu kaulimeen. Ota muotilla lehtikuvioita. Venytä lehtiä pituussuunnassa pihlajanlehtien malliin.
3. Pyörittele pihlajanmarjat käsissäsi marsipaanin palasista. Muotoile litteä pala marsipaania ja aseta sen pintaan marjoja vieri viereen ja osin päällekkäin. Viimeistele marjat maalaamalla pienet pisteet ohuella siveltimellä. Maalaamisessa voi käyttää vedellä ohennettua mustaa pastaväriä. Kiinnitä lehdet ja tertut kakun pinnalle kaupan tuubeissa myytävällä sokerikuorrutteella.

Hyvä tietää:

• Kulhon minimikoko on 2 litraa. Tällöin kakun ylin täytekerros nousee täyttämisvaiheessa reunojen yli. Päällimmäiseksi tuleva suklaatäyte on niin jämäkkää, ettei kulhon reunoja tarvita tueksi.
• Kääretorttulevyistä leikattuja pohjan palasia jää jonkin verran yli. Pakasta ja käytä annosmaljoihin koottavaan jälkiruokaan.
• Sokerikreemi pitää kuorrutteen pitkään hyvänä – voit koristella kakun jo edellisiltana.
• Kaakaotomusokerin tilalla voit käyttää tavallista tomusokeria tai yhdistää 3 &12; dl tomusokeria ja &12; dl kaakaojauhetta.
• Kreemin voi tehdä jääkaappiin valmiiksi pari päivää etukäteen.
• Sokerikreemin levittäminen kakun päälle voi tuntua aluksi hankalalta. Levitä kreemiä reiluna kerroksena, mieluummin painellen kuin pintaa pitkin vetäen. Lämmitä kreemiä varovasti mikrossa. Myös levitysveitsen kastaminen kuumaan veteen voi auttaa.
• Jos et kuorruta kakkua ruskealla marsipaanilla, käytä kaulintavaiheessa kaakaojauheen tilalla tomusokeria.
• Marsipaania jää kuorruttamisesta hieman yli, mutta reunojen tasoittelun kannalta reilu määrä on tarpeen.
• Marsipaanikoristeet säilyvät viikkoja huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa. Avatut pakkaukset tai kuorrutuksesta ylijääneet marsipaanit säilytät samalla tavalla.
• Kun teet kerralla paljon koristeita, marsipaania tarttuu muottiin. Pese muotti välillä tai puhdista sitä cocktail-tikun kärjellä.
• Älä käytä kakkukupua säilyttäessäsi marsipaanikakkua jääkaapissa.
• Tästä kakusta syö noin 20 henkeä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kakkukoulussa pihlajakakku

TaikaKokki

Upea tämä Sinin Kakkukoulu. Olen irtonumero-ostaja ja ostanut kaksi edellistä lehteä juuri Kakkukoulun takia. Tuota Halloween kakkua uskallauduin kokeilemaankin melko hyvin tuloksin.
Mielestäni Sinin ohjeet ovat uskomattoman tarkat ja seikkaperäiset. Niitä seuramalla ei voi epäonnistua. Mm.itselläni tuo Halloween kakun pohja onnistui täydellisesti. En muista, että olisin koskaan tehnyt niin onnistunutta kakkupohjaa. Kiitos siitä lehdellenne ja Sinille.

S

Peruutin heti lehden kun tämä Kinuskikissa tuli sinne kakkujaan esittelemään, hyi että hyvä lehti pilattiin.Eipä tarvi enää tilata.

Diana

5. Vaahdota kerma ja lisää jogurtti. Jaa vaahto astioihin: yhteen pieni määrä, toiseen enemmän ja kolmanteen suurin osa.

jopas on tarkat ja hyvät ohjeet.

Kuka laittaa kakkuunsa 1250 g marsipaania, hiukan rajaa noihin määriin, ihme ettei tässä kakussa ollut lemon curdia

susanna

hei mikä teitä vaivaa kateelliset ja ilkeät ihmiset – tehkääpä itse hienompia kakkuja!! hävetkää katkerat ihmiset!!!!!!!

kinuskikissa – oot mahtava!!

Miu

Nämä ovat todella, todella ihania ohjeita! En ymmärrä, miten kukaan saa näistä mitään negatiivista sanottavaa.
Kakut ovat kauniita, ohjeet selkeitä, tekeminen hauskaa. On upeata, että kakkukulttuuri leviää Suomessakin!

louise28

Olen hankkinut jäätelökoneen ja haluiaisin, että resepteistä löytyisi ohjeita jäätelöiden valmistamiseen.Koneen mukana oli muutamia ohjeita joita olen jo kokeillut,mutta haluaisin joitakin erikoisempia.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.