Kalan fileointi

1. Fileinä käytettävää kalaa ei tarvitse suomustaa. Huuhdo ja kuivaa kala. Poista kidukset keittiösaksilla. Avaa vatsa, poista sisälmykset ja selkärankaan kiinnittyneet, maksoittuneelta vereltä näyttävät munuaiset. Pyyhi kalan vatsa talouspaperilla. Huuhdo kala lopuksi kylmällä vedellä ja kuivaa.

2. Tee terävällä, pitkäteräisellä fileerausveitsellä viilto kalan niskaan ja kuljeta veistä selkärankaa pitkin pyrstöön päin. Irrota molemmat fileet selkäruodosta.

3. Poista fileistä kylkiruodot ja nypi muut ruodot pihdeillä.

4. Ota tukeva ote pyrstöstä kalapiikillä ja viillä filee nahasta.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kalan fileointi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X