Kalapullat viidellä tavalla
Edullisimmistakin kaloista syntyy maukasta arkiruokaa, kun pyöräytät kalan pulliksi. Kokeile rukiisia lohipyöryköitä, arkisia seitipullia, maukkaita ahvenpyöryköitä tai välimerellistä kalapullakeittoa.

Arkiaterialle sopivat kalapullat pyöräytetään pakasteseitifileestä ja perunasta, maustetaan tillillä ja paistetaan voissa.
Kalapulliin sopii hyvin esimerkiksi hauki, ahven, siika, kuha, lahna tai särkikalat. Maukkaimmat kalapullat syntyvät, jos käytät kahta tai kolmea eri kalaa. Höyryttämällä kypsennetyt kalapullat tarjotaan helpon sinappikastikkeen kera.

Kalapullat sopivat myös kalakeittoon. Parmesaanilla, yrteillä ja kapriksilla maustetut kalapullat tarjotaan Välimeren kalapullakeitossa vihannesten, höyryävän liemen ja leivänmurujen kera.
Lohipullat saavat rukiista makua ruiskorppujauhoista ja mehevyyttä sulatejuustosta. Tarjoa lohipullien kera helppoa jogurttikastiketta.
Ahvenpyörykät voi kypsentää poreilevassa vedessä keittämällä tai uunivuossa valkoviinin tai kalaliemen kera. Tarjoa kuumat ahvenpyörykät rapu-, tomaatti- tai sienikastikkeen ja käristetyn pinaatin kanssa.
Lisää kalaruokaideoita:
Helppoja kalaruokia
Kalaruokaa kevyesti ja helposti
Kalaruokia kevätkaloista
Lohiruokia hampurilaisesta vokkiin
Ruoka.fi: Edullista ruokaa kalasta
Kuvat: Kristiina Kurronen / OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalapullat viidellä tavalla