Kalaruokaa kevyesti ja helposti

Koukkaa kalatiskin kautta vähintään kahdesti viikossa. Kalasta valmistat kevyet ja maistuvat herkut yhtä hyvin naposteluun kuin juhlaan.

risotto

Savulohi-parsarisotto on italialaisen klassikkoruoan keväinen versio. Risottoa maustavat valkoviini, curry, sitruuna ja ruohosipuli.

Kalapihvit pyöräytetään kuhasta, maustetaan yrteillä ja tarjotaan kevyenä ateriana erilaisten dippikastikkeiden ja raikkaan salaatin kera.

lohi

Barbecuemaustettu ja grillattu lohi ei kaipaa kyytipojaksi kuin juuri nostetut uudet perunat ja raikkaan kurkkukastikkeen.

Sormin syötävät kalatacot ovat seurusteluruokaa parhaimmillaan. Letut paistetaan itse ja täytteeksi valitaan lihan sijasta kalaa.

turska

Seurustelun lomassa maistuu myös englantilaisen katuruoan, fish and chipsin, innoittama corn flakes turska ja korianteriaioli. Turskapalat leivitetään maissihiutaleilla ja dipataan korianteriaioliin.

Savusiikaleivät ovat herkullisia huikopaloja, jotka syntyvät helposti majoneesista, porkkanasta, suvusiiasta ja ruisleivästä.

wrapit

Pieneen nälkään tepsivät myös tortillaletuista kääräistyt savusilakka-tsatsikiwrapit, jotka täytetään savusilakoilla, kasviksilla ja tsatsikikastikkeella.

Lisää kalaruokaideoita:
Lohiruokia hampurilaisesta vokkiin
Silakkaruokia perinteisellä ja modernilla otteella
Helppoja kalaruokia
Kalaruokia kevätkaloista
Ruoka.fi: Edullista ruokaa kalasta

Kuvat: Kristiina Kurronen / OM-arkisto

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kalaruokaa kevyesti ja helposti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X