Kalkkuna kruunaa englantilaisen jouluaterian

Herkuttele jouluaattona englantilaisen juhlamenun antimilla: täytetyllä kalkkunalla, Yorkshire-vanukkailla, hedelmäkakulla ja lämpimällä viinijuomalla.

savulohipatee

Savulohipatee kypsennetään vesihauteessa ja tarjotaan vadille kumottuna haaleana tai täysin kylmänä salaatin kera.

Ruusukaalisalaatti on helppo kasvislisuke, joka maustetaan sinapilla ja lehtipersiljalla.

kalkkuna

Englantilaisen joulupöydän komistus on muhkea, kuivatuilla hedelmillä, pähkinöillä ja yrteillä täytetty kalkkuna, josta nauttii koko suku.

Kalkkunan lisukkeena maistuvat uunissa paahdetut timjamiperunat.

Pannukakun tapaisia Yorkshire-vanukkaita nautitaan Englannissa perinteisesti sunnuntaipäivällisellä paistin ja kastikkeen kera.

viinijuoma

Lämmin viinijuoma on vahvat perinteet omaava englantilainen glögi, joka tarjoillaan ilman rusinoita ja manteleita.

Luumu-leipävanukas on brittiläinen herkkujälkkäri, joka syntyy hieman kuivahtaneista leivistä ja tuoreista luumuista.

hedelmäkakku

Englantilainen joulukakku kuuluu hedelmäkakkujen aateliin. Hyvin säilyvän kakun voi leipoa muutamaa viikkoa ennen, kunhan sen säilyttää hyvin peitettynä ja kylmässä.

Lisää ruokaideoita joulupöytään:
Herkkusuun helppo joulumenu
Joulupöydän juhlamenu
Perinteinen joulumenu
Skandinaavinen joulumenu
Joulun parhaat reseptit
Ruoka.fi: Raikas joulumenu

Kuvat: Kristiina Kurronen

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kalkkuna kruunaa englantilaisen jouluaterian

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X