Kalkkunaa joulupöytään

Salviakalkkuna, maksapatee ja punssivanukas kruunaavat joulupöydän.

Maksapatee on jouluherkku, jonka voi antaa pikkuisessa vuoassa vaikka lahjaksi. Joulun yltäkylläisyyteen kuuluvat myös juustot. Juusto-hedelmäsalaatti sopii iltapalaksikin.

Pikkuvuoissa kuorrutettu perunasose saa muhkean maun voissa paistetuista sienistä ja sipuleista. Ohuen ohuiksi viipaleiksi höylätyt juureslastut kypsyvät juuston kanssa uunissa kerrokselliseksi juurespaistokseksi.

Kalkkunan rintapala on juuri sopiva joulupaisti pienelle perheelle. Älä paista lihaa liian kauan.

Kun koko suku istuu joulupöytään, komistaa pöytää muhkea kalkkuna tai perinteinen kinkku. Mehevän kalkkunapaistin salaisuus on salvialla maustettu voi.

Kermavaahto, tilkka punssia ja marinoidut hedelmät saavat puuronpohjan puhkeamaan illalla uuteen kukoistukseen punssivanukkaana.

Pähkinät kuuluvat joulupöytään. Kahvin kanssa maistuu pähkinäinen suklaatorttu.

Lisää jouluruokia löydät täältä. Kaikki joulun leivonnaiset löydät tästä linkistä.

Keskustelu

Kalkkuna on ihan hyvää ja voisin syödä sitä myös jouluna, MUTTA minulle kinkku ja lanttulaatikko ovat ne joulun herkut. Eikä ole mitään pahaa mielestäni siinä, että tykkää syödä niitä perinteisiä joulupöperöitä, joita nykyään niin hanakasti ollaan ”wanhanaikaisina ja tylsinä” työntämässä sivuun. Markkinamiehilläkin lienee sormensa pelissä meille uusia jouluruokia lanseerattaessa?

Jälleen respetissä on inkiväärisiirappia vaikka sitä ei enää valmisteta.
Viime jouluksi tein kalkkunanrintaa ja taisi olla tuo sama resespti. Inkiväärisiirapin korvasin jollain muulla kun sitä ei ollut enää myynnissä.

Kommentoi juttua: Kalkkunaa joulupöytään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X