Kananmuna tekee aamiaisesta ruokaisan

Kananmuna kuuluu monen aamiaispöytään etenkin viikonloppuisin. Tarjoa aamiaisella vaihteeksi vaikka meheviä uppomunia tai pyöräytä pannulla ruokaisa aamiaismunakas.

Aamiaismunat kannattaa keittää lempeästi: pane munat kylmään veteen, kuumenna poreilevaksi ja keitä hiljalleen löysäksi 4, pehmeäksi 6 ja kovaksi 8 minuuttia.

Etikalla maustetussa vedessä kypsennetty kuoreton uppomuna on mehevä herkku. Nauti se paahtoleivällä parsan ja hollanninkastikkeen kanssa. Aamiaisklassikko Benedictin munat syntyy, kun lisäät annokseen vielä kinkkua tai pekonia. Keväiset uppomunat tarjotaan paahtoleivällä mädin ja rucolan kanssa.

Kattilassa kypsennetty munakokkeli maistuu paahdetun ruisleivän kanssa. Riko munat kulhoon, mausta suolalla ja valkopippurilla, sekoita. Kaada kattilaan, jonka pohjalle on sulatettu hieman rasvaa. Hyydytä hitaasti sekoitellen.

Kahden hengen aamiaismunakkaaseen tarvitset neljä kanamunaa. Riko munat kulhoon, lisää 4 rkl vettä tai kermaa, sekoita ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Sulata nokare rasvaa pinnoitetulla pannulla ja kaada seos kuumalle pannulle. Liikuta munamassaa reunoilta keskelle ja anna hyytyä. Voit lisätä joukkoon esimerkiksi juustoa, kinkkua, tomaattia ja ruohosipulia.

Lisää herkkuja kanamunasta:
Munakas, munakokkeli ja muut helpot munaruoat
Munakas valmistuu vartissa
Munaruokia herkkuhetkiin
Kanamunan keittäminen
Ruoka.fi: Kanamuna

Kuvat: Jorma Marstio

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kananmuna tekee aamiaisesta ruokaisan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X