Kansa valitsi nyhtökauran vuoden 2017 suomalaiseksi elintarvikkeeksi – näin himoittua herkkua kannattaa valmistaa
Joko olet maistanut nyhtökauraa? Se valittiin vuoden 2017 suomalaiseksi elintarvikkeeksi. Aloita kokkailu Kotilieden herkullisilla ja helpoilla resepteillä.
Elintarviketeollisuusliiton järjestämä vuoden suomalainen elintarvike -kilpailu palkitsee vuosittain parhaimman kotimaisen uutuustuotteen. Gold&Greenin Nyhtökaura nude nappasi nyt voiton yleisöäänestyksellä vuoden 2017 kilpailussa.
”Viime vuonna suomalaiset äänestivät tuotteen vuoden ruokailmiöksi ja nyt vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi”, iloitsee toimitusjohtaja Maija Itkonen Gold&Green Foodsilta.
Vuonna 2016 lanseerattu nyhtökaura aiheutti yleisöryntäyksen kauppojen elintarvikeosastoille ja moni jäi ilman. Nyt Järvenpäässä sijaitsevan tehtaan valmistuskapasiteetti kattaa koko Suomen kysynnän. Nyhtökauraa pitäisi olla saatavilla kaikkialla Suomessa eri ketjujen valikoimissa.
Kuinka nyhtökauraa sitten valmistetaan? Katso Kotilieden maittavat reseptit:
Nyhtökaura sopii loistavasti pizzaan. Pippurinen rucola, rapeat kurpitsansiemenet ja valkosipulikastike viimeistelevät nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizzan maun.
Nyhtökaura hot dogin väliin sopii nyhtökauran maustettu versio. Viidestä aineksesta koostuvan hodarin kokoaa nopeasti rentoon iltaherkkutteluun. Reseptin muuntautuu myös tortillaksi.
Miedon makuinen nyhtökaura kestää hyvin meksikolaisia mausteita. Meksikolainen nyhtökaurasalaatti täyttää vatsan ja vie syöjän pienelle makumatkalle Atlantin yli.
Himahella yhdistää kaksi trendiä: nyhtökauran ja kulhoruoan. Kokeile eksoottista vaihtoehtoa ruokapöytään itämaisittain maustetulla nyhtökaurakulholla.
Lähteet: Paulig Group ja Elintarviketeollisuusliitto
Katso myös:
Mitä on pohjolan superfood ja proteiinipommi nyhtökaura? Haluatko syödä enemmän proteiinia? Kasvisproteiini täyttää vatsan kevyesti – katso 6 ohjetta Kiinnostaako vegaaniruokavalio? Näin aloitat veganismin Ohje supersuosittuihin lehtikaalisipseihin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kansa valitsi nyhtökauran vuoden 2017 suomalaiseksi elintarvikkeeksi – näin himoittua herkkua kannattaa valmistaa