Karitsankyljykset

Karitsanliha sopii arkeen ja juhlaan

Moni mieltää karitsan pääsiäisruoaksi, mutta se on erinomainen raaka-aine vuodenajasta riippumatta. Kylmillä ilmoilla karitsa sopii vaikkapa pataruoissa haudutettavaksi tai mausteisten lihapullien tekoon.

Jos arkiruokiin tulee käytettyä usein jauhelihaa, kannattaa kokeilla välillä karitsanjauhelihaa, joka taipuu yhtä moneen kuin naudanjauhelihakin. Tee vaikkapa kreikkalaisia pannupihvejä, jotka saavat makua ja mehevyyttä fetajuustosta. Myös itämaiset lihapyörykät mehevöitetään juustolla. Kanelilla ja chilillä maustetut saavat suolaisen lisän halloumijuustosta.

Kreikkalaiset pannupihvit

Marokkolaisiin lammaspiiraisiin käytetään myös karitsanjauhelihaa. Taikinan sisään kätkeytyvä jauhelihatäyte maustetaan harissa-tahnalla ja kookoskermalla.

Karitsan potkat ja lapapaisti sopivat mainiosti ruokiin, jotka vaativat pitempää hauduttamista. Haudutetut karitsanpotkat ovat todellista slow foodia, sillä niitä haudutetaan uunissa vähintään kahdeksan tuntia. Karitsan lapapaisti kääritään folioon yhdessä porkkanan, juurisellerin ja sipuleiden kanssa. Tiivis paketti saa muhia uunissa ainakin kolme tuntia.

Karitsan lapapaisti

Marokkolainen lammastagine valmistetaan luuttomasta karitsan paistista. Muutaman tunnin padassa hautunut liha saa viimeisen silauksen, kun joukkoon lisätään kuivattuja aprikooseja, taateleita ja loraus hunajaa.

Nopeaa, mutta hienostunutta ruokaa saat, kun valmistat karitsankyljyksiä. Paista kyljykset nopeasti valkosipulin ja tuoreen rosmariinin kanssa. Kyljysten seuraan sopii esimerkiksi höyrytetty kukkakaali.

Karitsan paahtopaistia, tattirisottoa ja tummaa dijonkastiketta

Jos haluat todella panostaa viikonlopun ateriaan tai hemmotella vaikkapa puolisoa tai ystävää, voit valmistaa karitsan paahtopaistia tattirisoton ja tumman dijonkastikkeen kera. Tämän aterian valmistaminen vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos on varmasti sen arvoinen.

Lisää karitsareseptejä:

Karitsanpotkat uunissa
Karitsaa marinadissa
Karitsan kruunukyljykset
Karitsan paahtopaistia padassa
Ruoka.fi: Karitsakevätrullat ja harissa-jogurttikastike

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Karitsanliha sopii arkeen ja juhlaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X