haukipullat

Kasvis- ja kalapyörykät ihastuttavat raikkailla mauillaan – 6 mainiota ohjetta

Lihapullat saavat varteenotettavan haastajan erilaisista kasvis- ja kalavaihtoehdoista. Valmista perinteisiä lohipullia tai testaa tulisia kasvispyöryköitä.

Vähärasvainen hauki kaipaa rinnalleen hieman ranskankermaa, jotta haukipullien maku saadaan parhaimmilleen. Keitetyt perunat tuovat pyöryköihin ruokaisuutta ja tuore tilli miellyttävää raikkautta. Tasainen murekemassa muotoillaan kostutetuin käsin ja paistetaan kuumalla pannulla.

176456-ruislohipullat.jpg

Rukiisista lohipullista tulee erityisen herkullisia, kun kalan maku maksimoidaan käyttämällä sekä tuoretta lohifileetä että lohenmakuista tuorejuustoa. Reseptin salaisuus piilee suomalaisten rakastamassa rukiissa, joka tuo ainutlaatuisen säväyksen makumaailmaan. Suloiset lohipyörykät nautitaan raikkaan jogurttikastikkeen kera.

133033-papupyorykat.jpg

Maukkaissa mustasilmäpapupyöryköissä on runsaasti proteiinia – siitä pitää huolen runsas määrä mustasilmäpapuja. Chili, tuoreet yrtit ja valkosipuli maustavat tulisen murekemassan. Paras lopputulos syntyy uppopaistamalla pyörykät palmuöljyssä, mutta uunin lämpökin kypsyttää pullat mehevän maukkaiksi.

186939-tuliset_kasvispyorykat.jpg

Tuliset kasvispyörykät tuovat potkua päivään. Kikherneet saavat murekemassassa rinnalleen porkkanaa, sipulia ja harissa-tahnaa. Kananmuna sitoo ainekset yhteen ja pitää pyörykät koossa paiston aikana. Herkut hunnutetaan korppujauhoilla ennen uppopaistamista, jotta pinnasta tulee vastustamattoman rapea.

185265-ahvenpullat.jpg

Raikkaat ahvenpyörykät ovat terveellinen lounasvalinta, sillä vähärasvainen kala saa murekemassassa rinnalleen vain hieman kermarahkaa. Lisämakua kalapulliin tarjoavat cayennepippuri, muskottipähkinä ja sitruunankuori. Pyörykät voi kypsentää joko liedellä kevyesti poreilevassa vedessä tai uunissa kalaliemessä. Suussa sulava kalaherkku on parhaimmillaan maukkaan rapu- tai sienikastikkeen kera nautittuna.

Punajuurifalafelit

Kasvissyöjien suosioon nousseet punajuurifalafelit maistuvat taatusti koko perheelle. Keitetyt punajuuret ja kikherneet hienonnetaan tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa, jolloin lopputuloksesta tulee samettisen sileä. Falafelien ainutlaatuisen maun salaisuus piilee juustokuminassa, joka on itäisten Välimeren maiden vakiomauste.

Lisää herkullisia kasvis- ja kalaruokia:
Arjen helppoja ja nopeita kasvisruokia
Kasvisruokaa koko perheelle
Helppoja kalaruokia
Kalaruokaa kevyesti ja helposti
Ruoka.fi: Edullista ruokaa kalasta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvis- ja kalapyörykät ihastuttavat raikkailla mauillaan – 6 mainiota ohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X