Kasvisruokia arjesta juhlaan

Nautiskele Kotilieden kasvisruokakilpailun parhaista herkuista.

Kukapa ei rakastaisi pehmeää ja lempeää lasagnea, maailman parasta lohturuokaa? Vuohenjuustokastike ja tuoreet tomaatit antavat kasvislasagnelle uutta viehätystä.

Savojin- eli kurttukaalista saa kauniit ja maukkaat kaalikääryleet. Kasvistäyte tehdään soijarouheesta, joka muuttuu herkulliseksi, kun sen maustaa kunnolla.

Kyssäkaali on hyvä, mutta valitettavan tuntematon raaka-aine. Maukkaat, röstin tapaan paistetut kyssäkaalipihvit sopivat pääruoaksi tai lisukkeeksi kaikkiruokaisten aterialle.

Vaivaton kukkakaalipata tuoksuu ja maistuu mausteiselle. Intialaistyyliseen kasvispataan käytetään kukkakaalin lisäksi porkkanaa ja linssejä.

Mausteinen kasvispata puolestaan tehdään pavuista, kikherneistä ja porkkanasta. Valkuaispitoiset pavut ja herneet saavat makua tuoksuvan mausteisesta, vaan ei tulisesta tomaattikastikkeesta.

Kasvissyöjän juhlapöytään

Vegaanin voileipäkakkuun käytetään muun muassa kasvirasvalla mehevöitettyä leipää, tofujuustoja, munatonta majoneesia ja tuoreita kasviksia. Raikas kakku sopii vaikka kasvissyöjän lakkiaisiin.

Välimeren piirakka on hieman työläs, mutta vaivannäön arvoinen kasvispiiras, joka hurmaa kahvipöydän suolapalana. Peruna antaa mukavaa rapeutta pohjalle, täytteessä maistuvat munakoiso, kirsikkatomaatit, oliivit, rucola ja vuohenjuusto.

Lue lisää kasvisruoista:
Ihanat kasvisruoat
Kasvisruokaa juhliin
Pavut ovat maukasta kasvisruokaa
Ruoka.fi: Vihannesopas

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvisruokia arjesta juhlaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X