
Katso herkulliset ohjeet ja pikkelöi nyt kasvikset – mummonkurkut, kirsikkatomaatit ja monet muut mainiot maut
Oletko jo kokeillut pikkelöityjä kasviksia? Kirpakka etikkaliemi loihtii tuttuihin vihanneksiin ja juureksiin uutta ilmettä helposti, nopeasti ja edullisesti. Yksinkertaisimmillaan tarvitset pikkelöintiliemeen vain vettä, sokeria ja etikkaa, mutta lisäämällä joukkoon mausteita, ovat mahdollisuudet lähes loputtomat.
Klassiset mummonkurkut on takuulla kaikille tuttu herkku. Pikkelöidä voi kuitenkin melkeinpä mitä kasviksia tahansa. Kokeile esimerkiksi paprikaa, pieniä tomaatteja tai erilaisia juureksia. Niitä sopii latoa leivän päälle, sujauttaa hodareiden väliin ja salaatteihin tai nautiskella ihan sellaisenaan vaikka grilliruokien kaverina. Myös pasta saa pikkelöidyistä kasviksista ihan uuden piristysruiskeen.
Tässä parhaat reseptit ja vinkit, joilla pääset vauhtiin.
Ihanan makea kirsikkatomaatti saa mahtavan makuparin timjamilla ja rosmariinilla maustetusta etikkaliemestä. Pikkelöidyt kirsikkatomaatit ovat suussa purskahtaessaan varsinaisia makupommeja. Niiden avulla nostat esimerkiksi salaatin hetkessä täysin uusiin ulottuvuuksiin.
Pikkelöidyt kesäkurpitsat ja paprikat maistuvat mainioilta leivän päällä ja sujahtavat mutkattomasti myös salaattien ja pastan joukkoon. Erityisen hyvin sitruunankuoriraasteen raikastamat kasvikset sopivat tuhtien grilliruokien kylkeen.
Jos kaipaat lautasellesi ripauksen aasialaista eksotiikkaa, tartu tähän reseptiin. Pikkelöidyt itämaiset kasvikset saavat vivahteen riisiviinietikasta ja korianterinsiemenistä. Resepti on helppo kuin mikä, mutta pieni ennakointi on kuitenkin paikallaan: kasvikset suljetaan liemineen lasipurkkiin ja niiden annetaan makuuntua jääkaapissa viikon verran ennen tarjoilua.
Täytetty patonki on klassikko, mutta sen ei tarvitse olla tylsä. Tämä kuuma katuruokakunkku yhdistää mitä herkullisimmalla tavalla ranskalaisen ja vietnamilaisen keittiön. Sipaise halkaistun leivän väliin majoneesia ja täytä se sitten pikkelöidyillä kasviksilla sekä majoneesilla. Kun valmistat kasvikset jo edellisenä päivänä, on leipä nopea koota nälän yllättäsessä.
Hauska idea on valmistaa pikkelöity juuressalaatti ja sujauttaa sitä hodareiden väliin mausteisen makkaran sekä jalapenoviipaleiden ja korianterisilpun kanssa. Ketsuppikin vaihtuu aasialaisissa hodareissa tuliseen chilikastikkeeseen, srirachaan. Kokeile ja ihastu!
Piristä pikkelöimällä:
Ruoka.fi: Pikkelöidyt suppilovahverot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katso herkulliset ohjeet ja pikkelöi nyt kasvikset – mummonkurkut, kirsikkatomaatit ja monet muut mainiot maut