Katso herkulliset ohjeet ja pikkelöi nyt kasvikset – mummonkurkut, kirsikkatomaatit ja monet muut mainiot maut

Oletko jo kokeillut pikkelöityjä kasviksia? Kirpakka etikkaliemi loihtii tuttuihin vihanneksiin ja juureksiin uutta ilmettä helposti, nopeasti ja edullisesti. Yksinkertaisimmillaan tarvitset pikkelöintiliemeen vain vettä, sokeria ja etikkaa, mutta lisäämällä joukkoon mausteita, ovat mahdollisuudet lähes loputtomat.

Klassiset mummonkurkut on takuulla kaikille tuttu herkku. Pikkelöidä voi kuitenkin melkeinpä mitä kasviksia tahansa. Kokeile esimerkiksi paprikaa, pieniä tomaatteja tai erilaisia juureksia. Niitä sopii latoa leivän päälle, sujauttaa hodareiden väliin ja salaatteihin tai nautiskella ihan sellaisenaan vaikka grilliruokien kaverina. Myös pasta saa pikkelöidyistä kasviksista ihan uuden piristysruiskeen.

Tässä parhaat reseptit ja vinkit, joilla pääset vauhtiin.

Ihanan makea kirsikkatomaatti saa mahtavan makuparin timjamilla ja rosmariinilla maustetusta etikkaliemestä. Pikkelöidyt kirsikkatomaatit ovat suussa purskahtaessaan varsinaisia makupommeja. Niiden avulla nostat esimerkiksi salaatin hetkessä täysin uusiin ulottuvuuksiin.

pikkelöidyt kesäkurpitsat

Pikkelöidyt kesäkurpitsat ja paprikat maistuvat mainioilta leivän päällä ja sujahtavat mutkattomasti myös salaattien ja pastan joukkoon. Erityisen hyvin sitruunankuoriraasteen raikastamat kasvikset sopivat tuhtien grilliruokien kylkeen.

pikkelöidyt itämaiset kasvikset

Jos kaipaat lautasellesi ripauksen aasialaista eksotiikkaa, tartu tähän reseptiin. Pikkelöidyt itämaiset kasvikset saavat vivahteen riisiviinietikasta ja korianterinsiemenistä. Resepti on helppo kuin mikä, mutta pieni ennakointi on kuitenkin paikallaan: kasvikset suljetaan liemineen lasipurkkiin ja niiden annetaan makuuntua jääkaapissa viikon verran ennen tarjoilua.

McPatonki

Täytetty patonki on klassikko, mutta sen ei tarvitse olla tylsä. Tämä kuuma katuruokakunkku yhdistää mitä herkullisimmalla tavalla ranskalaisen ja vietnamilaisen keittiön. Sipaise halkaistun leivän väliin majoneesia ja täytä se sitten pikkelöidyillä kasviksilla sekä majoneesilla. Kun valmistat kasvikset jo edellisenä päivänä, on leipä nopea koota nälän yllättäsessä.

Aasialainen hot dog

Hauska idea on valmistaa pikkelöity juuressalaatti ja sujauttaa sitä hodareiden väliin mausteisen makkaran sekä jalapenoviipaleiden ja korianterisilpun kanssa. Ketsuppikin vaihtuu aasialaisissa hodareissa tuliseen chilikastikkeeseen, srirachaan. Kokeile ja ihastu!

Piristä pikkelöimällä:

ahven banh mi -leipä

Ahven bahn-mi -leipä

aasialaiset hodarit

Aasialaiset hodarit

hölskykaalisalaatti

Hölskykaalisalaatti

Ruoka.fi: Pikkelöidyt suppilovahverot

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: hannakuusisalo
Kuvat: otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti